Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kritiek voor Sonck na vreemde visie over tackle Dalsgaard op Vormer: “De enige ter wereld met die mening”

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

De tackle van Henrik Dalsgaard op Ruud Vormer blijft voor beroering zorgen. De 27-jarige Deen van Zulte Waregem weet intussen dat hij twee speeldagen geschorst is, waarvan slechts één effectief. Een echte schande volgens Franky Van der Elst. “Ik zou wel eens willen weten welke mensen dat zijn die naar zo’n tackle kijken en dan oordelen: 2 speeldagen is genoeg.” Al is er iemand met een compleet tegenovergestelde mening…

Wesley Sonck kreeg maandagavond in Extra Time de wind van voren na zijn opmerkelijke analyse over de aanslag van Dalsgaard op Vormer. “Die tackle was niet met de voet vooruit, maar schuin op de bal. En het was dan ook nog eens óp de bal.”

“In principe kan je met zo’n tackle van Dalsgaard je voet of been niet breken, want je ziet hem aankomen. Ik vind dat er ergere dingen bestaan. Als hij zijn voeten gestrekt had op die hoogte, dan was het donkerrood. Maar dit vond ik uiteindelijk nog oké. En Ruud zei het zelf ook nog hé.”

Vormer was inderdaad opvallend mild voor zijn collega, maar voor de rest was iedereen het erover eens dat Alexandre Boucaut áltijd een rood karton had moeten tonen aan Dalsgaard. “Jij en Vormer, het slachtoffer, zijn de enige twee ter wereld met die mening”, pareert Yannick Ferrera de opmerkelijke analyse van Sonck. Ook moderator Frank Raes, Filip Joos en Franky Van der Elst waren het allesbehalve eens met onze gewezen spits.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws