Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Joos neemt slechts één Bruggeling op in zijn Elftal van het Jaar: “Dominant voetbal brengen”

Filip Joos (analist)

Voetbalseizoen 2016-2017 is op enkele Play-Off finales na achter de rug. Filip Joos blikt terug en stelt zijn ideale elftal van de voorbije voetbaljaargang samen. Daarbij heeft hij slechts plaats voor één Bruggeling. 

“Ik moet met mijn elftal geen kampioen worden”, verduidelijkt Joos bij Sporza. “Het zou natuurlijk mooi meegenomen zijn, maar met dit elftal wil ik vooral dominant spelen.” In doel kiest Joos voor Kalinic. De doelwachter van AA Gent werd maandag nog door zijn collega’s verkozen tot Doelman van het Jaar. “Puur voor de zekerheid zou ik Proto als beste doelman kiezen, alleen is hij dit seizoen vaak buiten strijd geweest.”

In de verdediging duiken Najar, Kara, Gigot en Hamalainen op. “Najar is vaak geblesseerd geweest, maar in een ideale wereld is hij altijd fit. Centraal zet ik Kara. Spijkerhard en een goede lange bal. Er wordt gezegd dat hij niet kan voetballen, maar dat kan hij wel. Naast hem staat Gigot, meer nog dan Kubo dé wintertransfer van Gent. Op links mag Hamalainen spelen.”

Geen Tielemans of Vormer

Joos heeft op zijn middenveld géén plaats voor Tielemans, de Profvoetballer van het Jaar, of de constant presterende Ruud Vormer. “Leander Dendoncker is de man van het seizoen bij Anderlecht, misschien wel van alle teams. Naast hem moet je bijna Tielemans kiezen, maar hij heeft misschien nog te veel hoogtes en laagtes. Daarom kies ik voor Malinovsky. Voor dat duo is er voor mij maar één keuze als nummer tien: Pozuelo. In grote matchen komt Pozuelo niet altijd uit de verf, maar zelfs dan heeft hij minstens drie acties in huis waarvan je je afvraagt hoe hij het doet.”

“Als diepe spits kies ik voor Dimata. Andere spitsen hebben meer gescoord, maar hij is de revelatie. Ik heb getwijfeld over Leye, maar hij heeft zijn leeftijd tegen en heeft misschien ook wel te veel kansen gemist. Ik wil in elk geval een aanvaller die niet gewoon staat te wachten, maar iemand die beseft waar de ruimte ligt. Iemand om in die ruimte te lopen is José Izquierdo. Op de rechterflank zet ik Trossard. Dat is misschien niet zijn beste positie, maar hij moet er bij zijn.”

Volledige elftal

Kalinic

Najar – Kara – Gigot – Hamalainen

Dendoncker – Malinovski – Pozuelo

Izquierdo – Dimata – Trossard

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws