Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het wordt zondag een speciale match voor Claudemir: “Een groot examen”

Claudemir dankt de goden

Claudemir was in het verleden zeker niet de meest geliefde bij de Brugse aanhang, maar de laatste weken wint de 29-jarige middenvelder heel wat zieltjes. Vanaf het moment dat Michel Preud’homme hem loofde voor zijn goeie invalbeurt op Anderlecht, ging zijn niveau crescendo. Met als gevolg drie basisplaatsen en 9 op 9 tegen KV Oostende, Zulte Waregem en Sporting Charleroi.

Er bestaat maar weinig twijfel over het feit dat Claudemir ook zondag in de basis zal staan. Eddy Snelders vindt dat niet onlogisch. “Het huidige middenveld van Club Brugge heeft meer flexibiliteit en beweging. Het wat stereotiepe is eruit. Club voetbalt nu eigenlijk zonder een echte nummer zes, want zowel Vormer als Claudemir kunnen infiltreren. Met alle respect voor Timmy Simons, maar zijn kwaliteiten liggen vooral in de organisatie, in balbezit is de ­polyvalente Claudemir toch nuttiger.”

Soms wordt het de Braziliaan verweten dat hij enkel tegen de ‘kleinere’ ploegen uit de verf komt, omdat hij dan meer tijd krijgt voor zijn balbehandeling. Ook Snelders zit nog met wat twijfels, die weliswaar zondag de kop ingedrukt kunnen worden.

“Claudemir is de voorbije twee wedstrijden verdedigend weinig op de proef gesteld. Het is afwachten wat hij defensief kan brengen tegen een Sofiane Hanni of een Youri Tielemans. Hij zal zich zondag meer op de organisatie moeten toeleggen en ervoor zorgen dat hij contact houdt met de laatste linie. Het wordt in zekere zin dus wel een groot examen voor hem”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws