Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het jaar te veel voor afscheidnemende MPH? Daar denkt Vandenbempt helemaal anders over

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Michel Preud’homme liep zondagnamiddag zijn afscheidsronde op Jan Breydel. Het deed hem zichtbaar deugd, maar na 3 seizoenen is het genoeg geweest voor de Luikenaar. De Brugse coach was nooit eerder zo lang trainer van één club. Heel wat mensen spraken van het jaar te veel, maar daar gaat Peter Vandenbempt niet mee akkoord.

“Het is een beetje vreemd dat er gisteren geen mededeling kwam over het afscheid van Preud’homme”, opent de analist bij Sporza. “Je had dan spelers die zich verspraken in interviews, en zelfs Mannaert sprak bij de Franstalige pers over de moeilijke taak voor zijn opvolger.”

“Misschien wilde hij er geen duizend vragen over beantwoorden, maar dat hij weggaat, heeft hij al lang geleden beslist. Zelfs in het interview dat we vorig jaar met hem hadden, waarin hij aankondigde dat hij er toch nog een jaar zou bijdoen, heeft hij uitdrukkelijk gezegd dat het na dit seizoen echt gedaan is. En dat is niet veranderd. Het is ook goed zo, voor iedereen.”

Een momentopname

Tot slot neemt Vandenbempt het op voor de Brugse coach, die afgelopen seizoen geregeld onder vuur lag. “Een jaar te veel? Ik ben het daar helemaal niet mee eens eigenlijk. Hij heeft zich op de vele moeilijke momenten, zoals na die 0 op 18 in de Champions League, zeker beklaagd dat hij er nog was. Dat is de emotionele kant van de winnaar, van de perfectionist die zijn elftal niet de resultaten en het niveau zag halen dat hij zou willen.”

“Tot een week geleden vochten ze nog voor de titel. Het verschil met Anderlecht zat in de details. Met dezelfde prestatie had Club Brugge ook kampioen kunnen zijn en was het niet het jaar te veel geweest. Maar dat het na vier jaar allemaal wat moeilijk lag tussen Preud’homme en zijn spelers, tussen Preud’homme en zijn bestuur, is absoluut zeker. Dat is ook volstrekt normaal in het voetbal. Misschien is zo’n uitspraak over een jaar te veel ook maar een momentopname.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws