Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Goed nieuws voor Blauw-Zwart: “Ik wil alleen naar Club Brugge”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

De Belgische topclubs vechten momenteel heel wat onderlinge transferduels uit. Zo worden namen als Henry Onyekuru, Sven Kums, Clinton Mata, Mats Rits en Jordi Vanlerberghe aan twee tot drie ploegen uit de Jupiler Pro League gelinkt. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van Club Brugge, AA Gent en Anderlecht, maar komt nu met een duidelijke boodschap voor de Buffalo’s.

Slim, sterk en een grote progressiemarge… Daarom willen alle topclubs Vanlerberghe binnenhalen. Maandag bereikte AA Gent een akkoord op clubniveau met KV Mechelen, maar de 20-jarige belofte-international van Malinwa denkt daar anders over. Hij is ‘not amused’ met de gang van zaken.

“Ik wil alleen naar Club Brugge. En dat weten ze in Mechelen ook”, aldus Vanlerberghe. “Een tijdje geleden heb ik de belofte gekregen dat ze openstonden voor een transfer, en dat ik – als de interesse ernstig was – kon kiezen waar ik naartoe wou. Ik heb duidelijk gemaakt dat dat Brugge was. Nu lees ik plots dat ze een akkoord hebben met Gent. Ik heb niks tegen Gent, maar iedereen heeft een persoonlijke voorkeur. Club is al een paar maanden concreet, nam in de winter al contact op met KV en heeft een duidelijk sportief plan waarvoor ik wil kiezen.”

KV Mechelen niet onder de indruk

Volgens Het Nieuwsblad bood Blauw-Zwart aanvankelijk 1,35 miljoen euro plus bonussen (in geval van Champions League) en een doorverkooppercentage. Zaterdag werd dat bod nog eens verhoogd, maar Achter de Kazerne waren ze nog altijd niet onder de indruk. “Ik begrijp dat de club een correcte vergoeding verwacht”, bekent Vanlerberghe. “Maar ik heb een duidelijke keuze en die is Club Brugge. Ik vertrouw erop dat we er toch nog kunnen uitkomen. Zo niet, dan bereid ik me voor op een nieuw seizoen met KV Mechelen.”

Malinwa heeft intussen gereageerd op de woorden van de polyvalente verdediger. “Als hij per se alleen naar Club wil, dan moeten ze maar met meer geld over de brug komen. Anders blijft hij inderdaad maar”, klinkt het klaar en duidelijk. AA Gent lijkt – net zoals bij Sven Kums die op weg is naar Anderlecht – ook in dit dossier achter het net te vissen. Toch geeft Michel Louwagie de hoop nog niet op. “We willen hem toch nog zelf spreken en zullen dan wel zien wat het wordt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws