Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘F.C. De Kampioenen Butelle’ gaat viraal, Preud’homme reageert fel op kritiek

F.C. De Kampioenen Butelle

Club Brugge won maandagavond dan wel met 2-1, maar over de mindere prestatie van Ludovic Butelle werd er heel wat gezegd en geschreven. De 34-jarige Fransman zag er niet goed uit bij de tegengoal van Timothy Derijck en pakte enkele keren uit met een onzekere tussenkomst.

Op sociale media kreeg Butelle het zwaar te verduren. Heel wat voetballiefhebbers stellen zich serieus vragen bij het huidige niveau van onze eerste doelman. Onderstaande video met verwijzing naar F.C. De Kampioenen en Xavier Waterslaeghers ging zelfs viraal.

Hans Vanaken nam het achteraf op voor zijn ploegmaat. “Dat Butelle niet blaakt van het vertrouwen? Goh, ik denk dat Ludo gedurende de wedstrijd toch enkele ballen heel goed is komen plukken. Als die hoge ballen op een gegeven moment beginnen te komen, heb je iemand nodig die heerst in de lucht. En vandaag heerste Butelle in de lucht.”

Een nieuw probleem creëren?

Ook Michel Preud’homme stak onze goalie een hart onder de riem. “Kijk, het is niet makkelijk, hé. We hebben een ploeg die vooruit voetbalt en dan komt een keeper soms in een moeilijke situatie terecht. Maar Butelle heeft ervaring en heeft toch de ballen gepakt die hij moest pakken.”

Vervolgens werd er gevraagd of de foutjes van Butelle gevolgen zouden hebben voor de resterende 4 Play-Off matchen. “We zijn nu een beetje uit de problemen en nu willen jullie (de aanwezige pers, nvdr) een nieuw probleem creëren? Kom aanstaande vrijdag naar Charleroi, dan zal je zien of Ludo in doel staat.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws