Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Deze 2 spelers krijgen meer krediet van Preud’homme: “Je laat ze niet zomaar vallen”

Michel Preud'homme lacht (Club Brugge - Anderlecht)

Michel Preud’homme heeft bijna 3 seizoenen als trainer van Club Brugge achter de rug. Met sommige spelers heeft hij dan ook een sterke band opgebouwd. Zeker degenen die vorig jaar een cruciale rol speelden bij het binnenhalen van de titel, liggen in de bovenste schuif. Maar soms ben je als trainer genoodzaakt om beslissingen te nemen die je liever niet zou nemen.

Zo besliste MPH tegen Sporting Charleroi om zowel Ludovic Butelle als Timmy Simons op de bank te zetten. “Als je lang bij een club bent, dan bouw je met sommige spelers iets op. Je weet wat ze kunnen en je hoopt dat ze het zullen doen. Maar op een gegeven moment moet je keuzes maken als het niet lukt. Je geeft meer krediet aan die spelers en je laat hen niet zomaar vallen, tenzij het echt minder gaat.”

De Luikenaar looft de manier waarop Simons omging met zijn bankzittersstatuut. “Toen hij vorig seizoen bijtekende, hadden we Pina al gekocht en Claudemir en Vormer waren er ook nog. Maar Timmy was bijna het hele seizoen de betere speler. Het was logisch dat hij zijn plaats had. Maar we wisten ook dat dit op een dag kon gebeuren. Timmy was daar op voorbereid. Toen ik zei dat hij niet zou starten, reageerde hij: “Coach, in jouw plaats zou ik net hetzelfde gedaan hebben.” Dat zegt alles. En we moeten zijn verdiensten niet uitwissen”, klinkt het bij Proximus 11.

Ook in het geval van Butelle was het geen eenvoudige beslissing. “Het was een moeilijke keuze, zeker omdat ik ook keeper ben geweest. Ik weet wat het is. Maar als een keeper geen vertrouwen meer heeft, dan moet je het doen.” Zijn vervanger, Ethan Horvath, ging in de fout bij het doelpunt van David Pollet, maar keepte voor de rest wel een puike partij. “Ik heb de fase niet gezien, ik stond gedraaid naar de bank. Ik dacht dat de actie gedaan was, ik was al met iets anders bezig. Hij dacht waarschijnlijk dat het buitenspel of fout was. Daarna heeft hij zich geweldig herpakt. Wat we zagen op training, dat hebben we in de match teruggezien.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws