Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Vlieger oordeelt over keeperskwestie bij Club Brugge: “Hij zal spelen tegen Anderlecht”

Geert De Vlieger (analist)

Na de met 2-1 gewonnen thuismatch tegen Zulte Waregem lachte Michel Preud’homme het probleem rond de mindere vorm van Ludovic Butelle nog weg op de persconferentie, maar tegen Sporting Charleroi liet hij desondanks tweede keeper Ethan Horvath opdraven. De 21-jarige Amerikaan zorgde door een misverstand voor een geweldige blunder, maar keepte voor de rest een sterke partij.

“Het is toch een andere Butelle dan vorig jaar, toen hij met zijn rust en stabiliteit mee voor de titel zorgde”, oordeelt Geert De Vlieger bij PlaySports Podcast. “Hij heeft zelf al eens die mindere prestaties naar de achtergrond willen praten door te zeggen dat men overdrijft, maar ik kan me inbeelden dat Michel Preud’homme als ex-doelman toch eens hard in zijn ogen heeft zitten wrijven afgelopen wedstrijden.”

En dus was het voor onze gewezen goalie geen verrassing dat MPH voor Horvath opteerde. “Ik snap de keuze van Preud’homme. Het was duidelijk dat Butelle niet zo goed in zijn vel zat en vermoedelijk deed Horvath het goed op training. Dan is het niet abnormaal dat je de tweede doelman eens zijn kans geeft.”

Zondag in dé match van het jaar tegen Anderlecht verwacht De Vlieger dat de Brugse coach vasthoudt aan zijn ploeg van tegen de Carolo’s. “Horvath zal blijven staan, want je eerste doelman schuif je niet zomaar aan de kant. Daar zijn grondige redenen voor en dat doe je dan niet voor slechts één match, maar wellicht voor de rest van de Play-Offs. Ook na het foutje van hem. Want dat heeft te maken met ervaring”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws