Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘De kogel is door de kerk: Clement verlaat Club Brugge voor Belgische eersteklasser’

Philippe Clement op persconferentie

Niet alleen Michel Preud’homme, maar ook assistent-trainer Philippe Clement zal de deur in Jan Breydel achter zich dichttrekken. De Fille wordt zo goed als zeker hoofdcoach van Waasland-Beveren.

“Ik heb bij Club Brugge zes fantastische jaren gehad en hoop nu de volgende stap in mijn carrière te zetten. Ik vertrek dus, dat is ook doorgesproken met de clubleiding. Het is nu het moment om die stap te zetten”, vertelt Clement aan VTM Stadion.

Voorzitter Dirk Huyck bevestigt dat de Wase club de voorbije dagen met Clement aan tafel zat. “Hij is één van onze topkandidaten om onze nieuwe trainer te worden. Als bestuur zijn we ervan overtuigd dat hij de beste keuze zou zijn”, klinkt het klaar en duidelijk tegenover Sporza. De hulptrainer van MPH beschikt over het juiste trainersprofiel (jong, Belgisch en iemand die met de jeugd wil werken) en is een kind van de streek als inwoner van Waasmunster.

De opvolger van Cedomir Janevski zou dinsdag of woensdag officieel bekendgemaakt worden. Wim De Decker (die nog niet verlengd heeft bij Antwerp) en Karel Fraeye (ex-Lommel United) werden eveneens genoemd, maar lijken niet langer een optie. Voor Clement zou het het zijn eerste job als hoofdcoach zijn.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws