Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cynische Preud’homme: “Weet je wat mijn vrienden van de Reviewcommissie nu gaan doen?”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

Club Brugge is erin geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen Zulte Waregem. Dankzij een uitstekend halfuur in de eerste helft werd het vroege tegendoelpunt van Derijck via goals van Vanaken en Rotariu omgezet in een 2-1 overwinning.

Michel Preud’homme was – net zoals tegen KV Oostende – erg tevreden met de inzet van zijn ploeg. “De inspanningen die in de eerste helft geleverd zijn, waren fenomenaal”, klinkt het tegenover PlaySports. “Alleen gaan we bij het tegendoelpunt van Derijck defensief in de fout, alsook bij de afgekeurde goals. Voor de rest was het heel goed.”

In de tweede helft ging Club op zoek naar een bevrijdende derde treffer, maar die kwam er uiteindelijk niet. “We waren niet voorbereid op de nieuwe speelstijl van Zulte. Ze gingen ineens in een 3-5-2 spelen en dan was het voor mijn spelers moeilijk om de juiste positie te vinden.”

MPH vs Dury

Daarna werd Preud’homme naar zijn mening gevraagd omtrent de horrortackle van Dalsgaard. “Ik denk dat iedereen het weet hé. Als je ziet voor wat je soms rood krijgt in België… We hebben hier geen voordeel van gehad in de match zelf. Sterker nog, we hadden hierdoor zelfs een speler kunnen verliezen.”

“En weet je wat er nu gaat gebeuren? Nu gaat Dalsgaard voor mijn vrienden van de Reviewcommissie moeten verschijnen. Uiteindelijk gaat dat een voordeel opleveren voor onze tegenstanders, want hij zal geschorst worden en niet tegen hen mogen spelen. Tja, zo is het leven hé.”

Tot slot mocht ook Francky Dury nog even zijn zegje doen over de veelbesproken fase. “De tackle van Dalsgaard was laag en hij heeft de bal, maar je hebt een punt als je zegt dat dit te driest was. Het wordt afwachten of hij voor de Reviewcommissie zal moeten verschijnen.” Ook Dalsgaard en Vormer mochten hun mening geven.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws