Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club lijkt kansloos voor Onyekuru en richt transfervizier op ander goudhaantje uit de JPL’

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge heeft met Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, Wesley Moraes en Carlos Strandberg al vier spitsen in zijn rangen, maar is nog op zoek naar offensieve versterking. Als Blauw-Zwart in de eigen Jupiler Pro League wil shoppen, zal het een recordtransfer moeten realiseren om te slagen in zijn opzet.

Henry Onyekuru stond lang op het verlanglijstje van Blauw-Zwart, maar de 19-jarige Nigeriaan lijkt niet langer een optie. Als de vicetopschutter niet naar het buitenland trekt, kiest hij wellicht voor zekerheid op Champions League voetbal. En die heeft hij enkel bij aartsrivaal Anderlecht.

Club droomt wél nog steeds van Oostende-aanvaller Landry Dimata. Al heeft ook dat dossier weinig kans op slagen. In principe trekt de Belofte van het Jaar naar Wolfsburg, tenzij die Wölfe degraderen uit de Bundesliga. De ploeg van Koen Casteels hangt van de barrages af voor een verlengd verblijf op het hoogste niveau in Duitsland. Degradatie zou de transfer op de helling zetten.

In dat geval is er een waterkansje voor Club Brugge. “Blauw-zwart zoekt een spits en wil een grote inspanning doen – op dit moment is Hans Vanaken met vier miljoen euro de recordtransfer – om Dimata in te lijven. Meer dan waarschijnlijk tevergeefs. Luc Devroe vertelde eerder al dat Dimata met een prijskaartje tussen de acht en de tien miljoen euro ‘in België alleen maar voor Oostende zal spelen'”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws