Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans oogsten lof langs alle kanten: “Ik heb zelden zoveel lawaai gehoord in een stadion”

Club-fans vlaggen

Club Brugge geraakte afgelopen zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Anderlecht. Desondanks kon de Blauw-Zwarte familie zich niets verwijten. De supporters zorgden voor een fenomenale sfeer en de manschappen van Michel Preud’homme speelden 95 minuten lang met de graag geziene Brugse grinta. 

Peter Vandenbempt draait al lang mee in de voetbalwereld en heeft al zo’n 40 toppers tussen Club en Anderlecht bijgewoond. Maar ook hij was onder de indruk. “Club heeft er alles aan gedaan, zeker de supporters. Ze hebben er een heksenketel van gemaakt. Ik heb zelden zo veel lawaai gehoord in een stadion, met als climax de gestopte penalty”, klinkt het tegenover Sporza.

Ook in Het Nieuwsblad gaven ze een pluim aan de twaalfde man op Jan Breydel. “Aan de Brugse fans zal het niet gelegen hebben. Net zoals bij de titelmatch in 2016 was de sfeer onwaarschijnlijk in het stadion. Aan de Platse riskeerden duizenden fans hun leven om de spelersbus zo stormachtig mogelijk te ontvangen, waarvan akte. De bus was, net als een jaar geleden, niet meer te zien door het Bengaals vuur. Was de tifo van vorig jaar al enorm, deze was nog gigantischer. Alles om van Jan Breydel een onneembare vesting te maken.”

Tot slot sprak Hans Vanaken zijn bewondering uit voor de Club-fans. “Ik denk dat het zo goed als nergens, of gewoonweg nergens, in België mogelijk is om zo’n sfeer te creëren”, vertelde de Limburger aan Voetbalkrant. “We mogen zeggen dat we de beste supporters van het land hebben. En dat hebben ze tegen Anderlecht nog maar eens getoond.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws