Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge of Anderlecht? Onyekuru is zo goed als rond met Belgische topclub

Drie bekende Club-fans voorspellen Club - Anderlecht

Henry Onyekuru was tijdens het voorbije seizoen één van de absolute smaakmakers in de Jupiler Pro League. Met 22 doelpunten deelt de spits van KAS Eupen de topschutterstitel met Łukasz Teodorczyk. Zowel Club Brugge als Anderlecht zouden de 19-jarige Nigeriaan dan ook graag aantrekken.

Onyekuru droomt van de Premier League, maar volgens HLN kan de veelbelovende aanvaller een werkvergunning zo goed als zeker op zijn buik schrijven. Daarvoor heeft hij te weinig interlands gespeeld. Hij werd afgelopen week namelijk pas voor het eerst opgeroepen bij Nigeria. Enkel bij een enorm transferbedrag of salaris wordt er in Engeland al eens een uitzondering gemaakt, maar ook aan die criteria lijkt Onyekuru niet te voldoen. Al zoeken geïnteresseerden Newcastle en West Ham United nog naarstig naar een achterpoortje.

Gevolg: de Belgische topclubs komen uitdrukkelijk in het vizier. Achter de schermen strijden Club en Anderlecht voor zijn handtekening. Blauw-Zwart ziet hem als vervanger voor José Izquierdo, Paars-Wit als vervanger voor Frank Acheampong. Als Onyekuru niet naar een topcompetitie kan, heeft hij de ambitie om volgend seizoen Champions League te spelen met een Belgische club.

Stevig prijskaartje

“Het kan goed zijn dat ik in België blijf. Club Brugge wil me, maar voor mijn ontwikkeling als voetballer zou aantreden in de Champions League een geweldige boost betekenen”, aldus de JPL-revelatie. Aangezien Anderlecht al zeker is van de poulefase heeft het logischerwijs een duidelijke streep voor op Club.

RSCA is zelfs al zo goed als rond met de speler, maar op clubniveau wordt het een lastiger verhaal. Eupen vraagt een transfersom van 8 miljoen euro voor 70% van de transferrechten. Voor 80% wordt dat 9 miljoen euro en voor 90% zelfs 10 miljoen euro. Naar verluidt willen de Brusselaars de prijs proberen te drukken naar 5 à 6 miljoen euro. Hoe dan ook wil de speler zelf graag andere oorden opzoeken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws