Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge moet niet alleen op zoek naar een nieuwe trainer, ook naar een nieuwe aanvoerder

Afgelopen maandag raakte bekend dat Club Brugge afscheid neemt van Michel Preud’homme en Philippe Clement. Kapitein Timmy Simons blijft nog een jaartje aan boord, maar levert zijn aanvoerdersband in. 

“Mijn persoon is niet belangrijk, Club Brugge is belangrijk”, vertelde Simons nog vóór zijn contractonderhandelingen met het Brugse bestuur. “En dat weten jullie maar al te goed dat ik Club op de eerste plaats zet en niet mijn persoon zelf”, klonk het klaar en duidelijk voor de camera’s van PlaySports.

Intussen heeft onze 40-jarige middenvelder de daad bij het woord gevoegd door zijn kapiteinsband af te staan. “Ik zal vooral mijn rol in de kleedkamer spelen als mentor voor de jongere spelers. Beschouw het als een overgangsjaar waarin ik als speler evolueer naar een andere rol binnen de Club en mijn ervaring doorgeef aan de andere jongens. En als de Club mij nodig heeft, dan zal ik er staan”, voegt Timmy eraan toe op de officiële site.

Twee favorieten, meerdere outsiders

Dé hamvraag is natuurlijk wie in voetbalseizoen 2017-2018 Simons opvolgt als captain van onze geliefde Blauw-Zwarte kleuren. Club-icoon Lior Refaelov, die al in 2011 neerstreek op Jan Breydel, en publiekslieveling Ruud Vormer maken het meeste kans om straks de aanvoerdersband aan te trekken.

Voor Rafa spreekt het in zijn nadeel dat hij de afgelopen twee seizoenen slechts 25 keer in de basis stond. Vormer is daarentegen heel wat minder blessuregevoelig en verzamelde maar liefst 64 basisplaatsen. Claudemir, Jelle Vossen en Hans Vanaken zijn tot slot outsiders voor de vrijgekomen functie. Al is het laatste woord vanzelfsprekend aan de nieuwe coach.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws