Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge kan opnieuw naam schrappen als opvolger voor MPH’

Michel Preud'homme met overwinningsgezangen

Na drie seizoenen Club Brugge trok Michel Preud’homme de deur in Jan Breydel achter zich dicht. En dus wacht de vice-kampioen de moeilijke taak om naar een opvolger te zoeken. Nadat Zulte Waregem eerder al bekendmaakte dat Francky Dury ook volgend seizoen nog coach is van Essevee, mag Blauw-Zwart nu ook een andere kandidaat opvolger van zijn lijstje schrappen. 

Het Brugse bestuur heeft werk gemaakt van een zogenaamde long list, waarbij de meest interessante en beschikbare trainers uitgenodigd worden voor een verkennend gesprek. Eén van de namen die op de lijst prijkt is Stale Solbakken, sinds 2013 trainer van FC Kopenhagen. In de groepsfase van de Champions League was het de 49-jarige coach die Blauw-Zwart met een 4-0 en 0-2 overwinning het nakijken gaf.

Volgens Het Nieuwsblad nam Club al contact op met Solbakken. De Noor was gecharmeerd en blij dat zijn naam de ronde deed, maar lijkt te kiezen voor een verlengd verblijf bij FC Kopenhagen. In februari verlengde hij nog zijn contract tot 2021 in het Parken Stadion, hetgeen een overstap bemoeilijkt. Bovendien pakte hij in het voorbije seizoen zowel de landstitel als de beker met zijn club, waardoor hij op handen gedragen wordt door alles en iedereen in Denemarken. Bij FC Köln en Wolverhampton oogstte hij minder succes.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws