Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brusselmans krijgt ‘heuse bedreiging’ van Club-fan en schiet vervolgens met scherp naar Blauw-Zwart

Herman Brusselmans (analist)

Tussen Herman Brusselmans en de supporters van Club Brugge komt het nooit meer goed. De schrijver trekt zich daar echter niets van aan en doet er naar goede gewoonte nog een serieuze schep bovenop. 

Brusselmans kwam tijdens een wandeling op straat naar eigen zeggen in contact met een Club-fan. “Als uit het niets opgedoken, midden in de massa, verscheen er een jonge gast en woedend beet die me in een West-Vlaams idioom toe: ‘Jij schrijft en zegt altijd maar negatieve dingen over Club Brugge. We zijn bezig met de voorbereidingen om je een lesje te leren.’ Kortom, deze klojo, van tussen wiens lippen het schuim droop, uitte niks meer of minder dan een heuse bedreiging.”

“Een lesje leren? Wat gaan de Club Brugge-aanhangers doen dan? Een drol in m’n brievenbus deponeren? Me in elkaar slaan? Een kassei door m’n ruit gooien? Daar moeten ze hoe dan ook mede uitkijken, en vooral niet vergeten dat ik stevige connecties heb in de Gentse Onderwereld, en enkele van m’n behoorlijk gevaarlijke vrienden zouden wel eens een tegenactie kunnen uitvoeren waar geen knie ongebroken bij blijft.”

Plots pro Anderlecht?

De analist beweert echter dat hij helemaal niets tegen Blauw-Zwart heeft. “De kwestie is: ik schrijf en zeg zo goed als nóóit negatieve dingen over Club Brugge, en als ik het per ongeluk wel doe, dan is dat de fout van Club Brugge zelf. Kan ik er wat aan doen dat Michel Preud’homme het kapsel heeft van een struisvogel wiens coiffeur de ziekte van Parkinson heeft? Kan ik er wat aan doen dat Joske Izquierdo de meest overschatte Gouden Schoen is van de laatste vijftig jaar?”

“Kan ik er wat aan doen dat Brugge dit seizoen geen kampioen wordt, en de titel vol nijd en haat moet overlaten aan Sporting Anderlecht? Nee, daar kan ik allemaal niks aan doen. Voor de rest vind ik Club Brugge een sympathiek clubje, dat m’n belangstelling zelden of nooit echt kan wegkapen. Kan ik er wat aan doen dat ik sinds de jaren zestig een volbloed supporter ben van Anderlecht? Het is een vereniging met uitstraling, standing, en klasse, en ze behoort tot de culturele bovenlaag van ons land’, besluit hij in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws