Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse jonkies kronen zich tot vice-kampioen tegen Standard

Brugse jonkies kronen zich tot vice-kampioen tegen Standard

Maandagavond vond de slotspeeldag in de beloftencompetitie plaats. In Play-Off 1 konden zowel Club Brugge, Anderlecht als Standard nog kampioen worden. Blauw-Zwart hoopte op verplaatsing bij de Rouches op een tweede opeenvolgende titel.

Trainer Sven Vermant stuurde de volgende 11 namen tussen de lijnen tegen Standard: Teunckens, Nuyts, Tanghe, Lemoine, Cornette, Verburgh, Schryvers, Lynen (91′ Vanhaecke), Fonkeu, Brodic (74′ Van Vaerenbergh) en Vlietinck (74′ Van Landschoot). Bij de thuisploeg waren Benito Raman en Filip Mladenović de meest bekende namen.

De topper was nog maar net op gang gefloten en het openingsdoelpunt was al een feit. Fonkeu dook op voor doelman Bodart en tekende voor de 0-1. Echt lang kon Blauw-Zwart niet van zijn voorsprong genieten. Een dik kwartier later maakte Standard via Elisha immers al gelijk vanop de stip. Club was allesbehalve aangeslagen en sloeg meteen opnieuw toe. Nauwelijks drie minuten na de gelijkmaker zorgde Lynen voor de 1-2.

Lesje in efficiëntie

De troepen van Vermant lieten vervolgens meermaals de kans liggen om de score verder uit te diepen. Uiteindelijk kregen de Brugse jonkies het deksel op de neus toen een uiterst efficiënt Standard via opnieuw Elisha de 2-2 op het scorebord zette. Tanghe, Lynen en Brodic waren nog erg dicht bij de winning goal, maar het doelhout stond tot twee keer toe in de weg.

De beloften van Club Brugge moesten om nog kampioen te worden hopen op een misstap van Anderlecht, maar Paars-Wit was in eigen huis met 3-1 te sterk voor KRC Genk. RSCA liet onder meer Massimo Bruno, die de 1-0 maakte, opdraven tegen de Limburgers.

Gezien het drukke programma en bijgevolg de snelle opeenvolging van matchen – met een verdienstelijke UEFA Youth League campagne, een halve finale in de Beker van België en een schitterende Viareggio Cup – mogen onze youngsters meer dan fier zijn op hun tweede plaats!

Eindklassement beloften Play-Off I

Anderlecht 29
Club Brugge 27
Lokeren 25
Standard 25
Gent 24
Genk 11
Kortrijk 9
Sint-Truiden 7

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws