Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bruggeling kan het niet laten om te sneren naar Anderlecht: “Nog wat rollen en blijven liggen”

Olivier Deschacht (Anderlecht)

AA Gent heeft al enkele keren gewaarschuwd dat het voortaan heel ver zal gaan om jeugdspelers bij Club Brugge en Anderlecht weg te kapen. Zo werden onlangs nog de getalenteerde gebroeders Franck en Stanis Idumbo-Mazembo weggeplukt door de Buffalo’s. Ook Blauw-Zwart en Paars-Wit halen geregeld talenten bij elkaar weg. Maar de overstap van Noah Fadiga stond in de sterren geschreven.

Fadiga staat op het punt om een contract voor drie seizoenen te tekenen bij Club Brugge. Hoog tijd dus voor een goeie babbel met onze Senegalese middenvelder, die vreemd genoeg zijn opleiding startte bij Anderlecht. Zijn vader, Khalilou Fadiga, maakte immers van 1997 tot 2001 het mooie weer op Jan Breydel.

“Noah was nochtans al supporter van Brugge terwijl hij bij Anderlecht zat”, vertelt Khalilou aan HLN. “Let wel: zonder dat hij het truitje van Anderlecht beschaamde. Zo eerlijk was hij wel. Als hij voor Anderlecht speelde, dan gaf hij zich altijd à fond voor Anderlecht, net zoals hij dat nu voor Club doet.”

Een echte werkersmentaliteit

Noah knikt instemmend. “Bij Anderlecht wisten de meesten wel dat ik voor Brugge was. Ik ben zelfs nog met Club naar de Europa League in Denemarken gegaan. Niet iedereen bij Anderlecht kon daartegen. Bij mijn gastgezin was het geregeld ruzie en de chauffeur die me naar de trainingen reed, zo’n fanatiekeling met een tatoeage van RSCA op z’n been, kon me niet uitstaan omdat ik Club-supporter was.”

Het verschil tussen Club en Anderlecht is volgens Fadiga junior niet meer zo groot, op één aspect na. “Zowel bij Anderlecht als Brugge lopen er nu toch veel technische spelers rond. Bij Club heb je wel een echte werkersmentaliteit. Ik heb me dat eigen gemaakt, terwijl ik tevoren meer zo’n typische Anderlecht-speler was: bij een tackle bleef ik nog wat liggen en rollen”, sneert Noah naar zijn ex-club.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws