Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Boucaut komt met opvallende verklaring voor niet-gefloten horrortackle op Vormer

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Alexandre Boucaut kreeg tijdens de voorbije speeldag meermaals de wind van voren. Zowel tijdens Anderlecht – Charleroi (0-1) als Club Brugge – Zulte Waregem (2-1) nam hij enkele cruciale verkeerde beslissingen. Met als absolute uitschieter de niet-gefloten tackle van Henrik Dalsgaard op Ruud Vormer.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist liet dinsdagavond weten dat Boucaut dit seizoen géén wedstrijden meer in Play-Off 1 mag fluiten als gevolg van zijn zwakke prestaties. Het is wel nog altijd mogelijk dat de 36-jarige ref in Play-Off 2 in actie komt.

Intussen heeft Boucaut gereageerd bij Sudpresse. “Ik heb het nieuws via vrienden en collega’s moeten vernemen. Dat vind ik bizar. En natuurlijk vind ik dit geen leuk nieuws, want de intensiteit tussen wedstrijden in Play-Off 1 en Play-off 2 is toch niet dezelfde. Deze beslissing vindt sowieso zijn grond in de druk die nu op Play-Off 1 ligt.”

Tot slot had Boucaut een opmerkelijke verklaring voor zijn missers. “Ik had een beetje pech bij die niet-gefloten penalty op Teodorczyk. Ik stond goed gepositioneerd, maar zag de klap die Penneteau uitdeelde aan Teodorczyk niet, omdat die de bal al had doorgekopt. De fase met Dalsgaard en Vormer is helemaal mijn schuld. Ik stond té dicht bij de actie. Als je er met je neus opstaat, zie je het geheel soms minder goed. Dat klinkt misschien raar, maar zo is het wel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws