Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bekende Anderlecht-fan maakt Vormer met de grond gelijk: “Een lelijke voetballer en een bruut”

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League ligt het zwaartepunt op zondagavond met de clash tussen Club Brugge en Anderlecht. In aanloop naar de kraker oordelen Paul Van Himst en Eddy Merckx over Club-spelers die ze graag in het Astridpark zouden verwelkomen.

“Als ik één speler van Club graag bij Anderlecht zou zien, dan kom ik niet verder dan José Izquierdo”, opent Van Himst zijn betoog. “Iedereen weet welke beweging hij gaat maken en toch ontglipt hij telkens weer zijn verdediger. Nu ik erover nadenk, zou Bjorn Engels misschien ook wel bij Anderlecht passen. Groot en snel, potentieel een leider voor de defensie. Maar als het waar is dat Engels niet aan krachttraining wil doen, is de deur naar Anderlecht dicht.”

Anderlecht-fan Merckx is het niet eens met Van Himst. “Ik hoef geen spelers van Club. Ze voegen weinig toe aan het spel van Anderlecht. Laat Izquierdo maar naar Engeland gaan, wij hebben Acheampong. En Lukasz Teodorczyk is nog steeds topschutter. Dat hij al een tijdje droog staat, is niet relevant. Een spits moet je soms laten aanmodderen. Zeker met het voetbal van Weiler, die met negen man achter de bal speelt.”

En de voormalige wielrenner gaat nog een serieuze stap verder. “Ik ben natuurlijk geen keuzeheer, maar Anderlecht zijnde zou ik nooit Ruud Vormer kopen. Een lelijke voetballer en een bruut. Er zit geen streep fijnzinnigheid aan die man. Een patsboem-voetballer die het shirt van Anderlecht geen eer zou aandoen”, sneert Merckx naar onze Nederlandse middenvelder in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws