Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Als ik de tijd kon terugdraaien, zou ik Club Brugge afwijzen”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Marc Degryse kwam in het verleden voor zowel Club Brugge als Anderlecht uit. Bij Blauw-Zwart scoorde hij 95 keer in 179 wedstrijden, bij Paars-Wit 66 keer in 170 matchen. Na zijn carrière ging hij aan de slag als technisch directeur op Jan Breydel.

Degryse was 4 jaar actief als technisch directeur bij Blauw-Zwart, maar was vanwege zijn controversiële overstap naar de aartsrivaal nooit echt populair. “Een deel van Club heeft me die overstap naar Anderlecht nooit vergeven. Herinner je je die krantenkoppen over hoe ik een paarse bus zou hebben besteld voor de spelers? Alsof de bussen regelen mijn taak was”, aldus Degryse in De Zondag.

“Ik vond het wel een boeiende job. Ik dacht dat ik dat de rest van mijn leven ging doen. Alleen moet je, als je die functie bekleedt, alle macht hebben. Dat was bij mij niet het geval. Ik moest te veel verantwoording afleggen bij mensen met minder voetbalverstand, zoals Michel D’Hooghe, Filips D’Hondt en andere leden van de bestuurraad. De focus lag te veel op politiek, te weinig op het sportieve.”

Degryse is dan ook van mening dat hij destijds de verkeerde beslissing nam. “Ik zou Club afwijzen mocht ik de tijd kunnen terugdraaien. Ik had moeten beseffen dat ik door mijn Anderlechtverleden nooit bij iedereen aanvaard zou worden. Ik heb nadien wel nog gesprekken gevoerd, met Kortrijk en met Luciano D’Onofrio toen hij Beerschot wilde overnemen. Maar het gevoel zat nooit goed.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws