Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘AA Gent wil van geen wijken weten en brengt bod uit op transferdoelwit Club Brugge’

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent) (2)

“Volgend seizoen gaan we volop strijden voor de titel”, aldus de woorden van AA Gent-voorzitter Ivan De Witte meteen na het binnenhalen van hun derde plaats. En dus gaan de Buffalo’s tot het uiterste op de transfermarkt. De Gentenaars willen immers zowel Club Brugge als Anderlecht stokken in de wielen steken.

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans bevestigde een dikke maand geleden dat Club Brugge een ontoereikend bod had uitgebracht op Jordi Vanlerberghe, de 20-jarige Belg van Malinwa die de laatste maanden doorbrak Achter de Kazerne. Hij past naar verluidt perfect in het profiel waarnaar Club op zoek is: een polyvalente verdediger die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan.

AA Gent hoopt de belofte-international echter voor de neus van Blauw-Zwart en het eveneens geïnteresseerde Anderlecht weg te kapen. Volgens Het Nieuwsblad hebben de Buffalo’s nu ook een bod uitgebracht op Vanlerberghe. Of dat volstaat, valt nog af te wachten. KV Mechelen wil immers minstens 2 miljoen euro voor zijn veelbelovende middenvelder vangen. Een troef voor AA Gent kan zijn dat het met Rob Schoofs een speler in de rangen heeft die hoog op het verlanglijstje staat van Yannick Ferrera en die in de Ghelamco Arena niet meer aan spelen toe komt.

Tot slot wil AA Gent ook alles op alles zetten om Sven Kums alsnog binnen te halen. Op financieel vlak bieden ze hem zelfs evenveel als Anderlecht. De 29-jarige middenvelder van Watford – die afgelopen seizoen onder de verwachtingen presteerde bij huurclub Udinese – lijkt echter voor Paars-Wit en de bijhorende zekerheid op Champions League voetbal te kiezen. “Zolang er geen handtekening gezet is bij Anderlecht geven wij de strijd niet op”, aldus Ivan De Witte. “En dat is nog niet het geval. Wij hebben onze eigen argumenten. Ik zou het jammer vinden als Kums naar Anderlecht zou gaan. We gaan er alles aan doen om hem te overtuigen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws