Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent krijgt stevige oplawaai: “Alsof Club Brugge niet meer bestaat”

Tomás Pina (Club Brugge - Gent) (2)

AA Gent geraakte zondagnamiddag in eigen huis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Anderlecht en besloot dan maar met te stellen dat de titel dit jaar sowieso naar Anderlecht gaat. “Laat ons misschien nú al zeggen dat we een kleine felicitatie richting Anderlecht mogen sturen”, klonk het bij voorzitter Ivan De Witte.

Een reactie die bij HLN-columnist Hugo Camps in het verkeerde keelgat schoot. “Na het gelijkspel van Gent tegen Anderlecht feliciteerde voorzitter De Witte de Brusselaars voor het behalen van de titel. Alsof Club niet bestond en AA Gent een gepensioneerd snookergezelschap was. Slijmen hoort bij Ivan zoals prelaten bij het Vaticaan, maar het triomfboogje voor Anderlecht deugde niet. Hij degradeerde daarmee zijn eigen spelers na een snertpartij tegen de titelfavoriet. En wat Gent niet kon, kan Brugge misschien nog wel.”

Camps probeert op zoek te gaan naar een verklaring voor de vreemde uitspraak van de voorzitter van de Buffalo’s. “Het is allemaal goed bedoeld bij deze voetbalpreses, maar het blijft klef. De Witte heeft de lichte afwijking om altijd en overal de nobiljon van het Belgische voetbal te willen uithangen. Tot gezant van vrede en harmonie opgepompt Michelinmannetje, desnoods bricoleur van het compromis. Maar dient een clubvoorzitter daarvoor? Die moet zijn eigen jongens op scherp houden en hoort chauvinistisch te zijn bij geluk en tegenslag.” Johan Boskamp vatte de uitspraak van De Witte eerder al samen als ‘een zeikverhaal’.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws