Zag Reviewcommissie Gent-speler over het hoofd? “Hij verdiende de uitsluiting het meest”

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Tomás Pina (Club Brugge - Gent) (2)

De hevige strijd tussen AA Gent en Club Brugge zorgde voor heel wat ophef. Uiteindelijk werd enkel Benoît Poulain opgeroepen door de Reviewcommissie. Een foute beslissing, zo oordeelt François Colin.

Volgens Colin waren de coaches verantwoordelijk voor de ‘Veldslag’ om Vlaanderen. “Het gedrag van de trainers is niet normaal. Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud’homme hadden hun spelers opgedraaid tot aan het gaatje en dan krijg je zo’n wedstrijden. Je kan het hen moeilijk kwalijk nemen. De voorsprong van negen punten van Club Brugge op AA Gent dreigde in 90 minuten tot twee puntjes te verschrompelen. Het was voor beide kampen alles of niets.”

“Maar het was weer de scheidsrechter geweest. Als twee ploegen met dergelijke instelling het veld betreden, is elke referee kansloos. Blauw-Zwart besliste om zonder zijn geblesseerde buitenspelers alles op kracht te zetten en de Buffalo’s gingen maar al te graag op die aanbieding in. Bart Vertenten deed het alles bij elkaar niet zo slecht. Hij hield de match redelijk onder controle.”

Al waren er volgens Colin twee spelers die hij vergat vroegtijdig naar de kleedkamers te sturen. “Poulain had altijd rood moeten krijgen, maar de speler die het meest een uitsluiting verdiende was Coulibaly. Herbekijk de wedstrijd en twee gele en één direct rode kaart waren niets te veel geweest”, klinkt het op De Witte Duivel.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws