Wesley had bij deze Europese topclub kunnen spelen: “Daarom mocht ik niet blijven”

Wesley Moraes (Club Brugge - Charleroi)

Straks tegen Sporting Charleroi rekent Michel Preud’homme op Wesley Moraes. De Braziliaanse spits werd klaargestoomd nadat hij tegen AA Gent een open wonde en een kneuzing aan het scheenbeen opliep, want door de blessures van Vossen en Diaby is hij nog de enige fitte spits. Het heeft niet zoveel gescheeld of hij had zelfs niet bij Club gespeeld.

De 20-jarige debuteerde als tiener bij de Braziliaanse laagvlieger Itabuna en speelde zich daar in de kijker van Atletico Madrid. “Mijn makelaar had een testperiode geregeld”, vertelt Wesley in Het Laatste Nieuws.

“Ik speelde in Spanje vier maanden met de jeugdploegen, maar omdat mijn agent plots in de clinch ging met de huismakelaar van Atlético, mocht ik er niet blijven. En zo ben ik finaal bij Trencin in Slovakije beland.” Daar plukte Club hem in januari 2016 weg.

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.