Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waanzinnige cijfers bewijzen het: “De impact van José Izquierdo is enorm”

José Izquierdo met gouden belettering op shirt

Club Brugge is met 1 op 6 teleurstellend aan de Play-Offs begonnen. Met de terugkeer van Jelle Vossen, Lior Refaelov – maar vooral José Izquierdo – hoopt Michel Preud’homme de Brugse trein terug op de rails te krijgen. 

Franky Van der Elst is van mening dat de Gouden Schoen de sleutel in handen heeft voor het verlengen van het kampioenschap. “Er was tegen Charleroi helemaal geen diepgang of creativiteit”, aldus ons Club-icoon aan HLN. “Alles was voorspelbaar. Wesley speelde voor mij een goeie wedstrijd en zou moeten kunnen bevestigen, maar toch heeft Club een serieuze kwaliteitsinjectie nodig.”

En dus komt onze Colombiaanse sneltrein als geroepen. “Izquierdo brengt wél snelheid en diepgang en zorgt voor dreiging, verrassing en scorend vermogen. Alles wat Club Brugge momenteel mist. Rotariu deed het voor mij niet slecht als invaller, maar dat weegt niet op tegen wat Izquierdo de ploeg kan bijbrengen. Hoe je het draait of keert, Club Brugge heeft Izquierdo nodig. Met hem erbij krijgt de ploeg een ander gezicht. Het begint al met het feit dat zijn aanwezigheid de tegenstander angst inboezemt nog voor de match begonnen is. We weten allemaal wat hij plots uit het niets kan doen.”

De cijfers geven Van der Elst alvast gelijk: Club haalde zonder Izquierdo slechts 36,3% (12/33) van de punten, terwijl dat mét Izquierdo 74,6% (47/63) is. “Dat hij in Waregem niet meteen beslissend zou zijn, is geen probleem. Ook zonder te scoren is zijn impact enorm. Club kan met Izquierdo erbij helemaal anders voetballen en staat sowieso een pak sterker met hem erbij. Zijn aanwezigheid zal ook de prestaties van bijvoorbeeld Hans Vanaken ten goede komen. Op Anderlecht zal hij hopelijk al een match in de benen hebben (tegen Zulte Waregem, nvdr) en tegen die tijd heeft hij ook al twee weken met de groep getraind.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws