Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt ziet trend bij Blue Army: “Bij 2 spelers is er meteen gemor”

Club-fans met Blue Army vlag

Club Brugge wilde koste wat het kost de drie punten thuis houden tegen Charleroi, maar geraakte uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tot grote ergernis van iedereen die Blauw-Zwart een warm hart toedraagt.

“De grote frustratie bij Club Brugge is dat de spelers die het verschil kunnen maken er niet bij waren tegen Gent en Charleroi”, opent Peter Vandenbempt zijn analyse. “En dat is dan het nadeel van dit Play-Off-systeem. Als je in deze periode pech hebt met veel afwezigen, dan heb je een probleem. En als je dat in september hebt, is dat minder erg.”

Voorts zag de analist dat Ludovic Butelle er niet in slaagde om de penalty van Chris Bedia te stoppen. “Ik heb mij live op de radio afgevraagd of een doelman kan flateren bij een strafschop. Je bent geneigd om te zeggen van niet, maar ik vond het eigenlijk toch een halve. Het was een 100% houdbare bal”, klinkt het in Extra Time.

Een gemakkelijk slachtoffer

Ook het uitwerpen was afgelopen weekend een probleem bij Butelle. “Het Brugse publiek neemt hem vaak op de korrel als hij wat lang wacht om een bal uit te gooien. Dus ik denk dat hij dan af en toe een beetje opgejaagd is om het sneller te doen. Maar hij deed het 3 à 4 keer niet goed en op bepaalde momenten was dat kwalijk. Als de Blue Army in zijn rug zit, is er een trend dat het snel moet gaan. Hij is af en toe geneigd om even te temporiseren, maar dan is er meteen gemor. Vandaar dat hij het iets sneller wil doen, maar wel onzuiver en onorthodox.”

Van de bepalende spelers die er wél bij waren tegen Charleroi speelde ook Vanaken een povere partij. “Hij had zijn dagje niet en speelde een hoogst ongelukkige wedstrijd. Daardoor viel het plan van Michel Preud’homme in duigen. Dan mag je nog het beste plan van de wereld hebben. De balverliezen van Hans waren eigenlijk niet te tellen. Het publiek zat ook al vrij snel weer op zijn nek. Hij heeft niet al te veel krediet moet ik zeggen. En als hij dan al niet in de wedstrijd zit, dan sjokt het nog een beetje meer. Dan is hij een gemakkelijk slachtoffer. Maar hij was natuurlijk niet alleen. De slechtste van allemaal was volgens mij Claudemir.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws