Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt maakt zich zorgen om cruciale Club-speler: “Niet goed”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Club Brugge kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Charleroi. Door het scoreloos gelijkspel in Anderlecht – Gent is er echter toch nog hoop om de titel alsnog te verlengen. Al hangen daar volgens Peter Vandenbempt enkele voorwaarden aan vast.

Eerst en vooral oordeelt de analist dat MPH zijn boekje te buiten ging tegen de Carolo’s. “De reactie van Michel Preud’homme was er nog eens ouderwets ver over. Zijn collega Mazzu moet zich toch hebben afgevraagd waarom hij in Lokeren op het einde van de reguliere competitie werd weggestuurd en een speeldag schorsing kreeg omdat hij een keer tegen een flesje water trapte. Dat is niet logisch”, klinkt het tegenover Sporza.

Vandenbempt is het er wel mee eens dat scheidsrechter Luc Wouters nooit een strafschop had mogen fluiten voor Charleroi. “Natuurlijk was er een overtreding. Preud’homme had gelijk, de penalty was niet terecht, maar de realiteit blijft dat Club zo slecht was dat het dat soort tegenslag niet kon overwinnen. Het verhaal van de afwezige spelers is bekend. Er zijn veel geblesseerden die normaal het verschil kunnen maken in dit soort moeilijke wedstrijden.”

Hans Vanaken was in de vorige Play-Offs één van de cruciale pionnen op het Blauw-Zwarte middenveld, maar op de flank rendeert hij minder goed. “De spelers die ook het verschil zouden kunnen maken en die er wel bij waren, die waren niet goed. Zoals Hans Vanaken bijvoorbeeld. Dan blijft er niet veel over van dit Club Brugge. Er moeten enkele spelers snel beter worden, en de geblesseerden moeten snel terugkeren en meteen op het gewenste niveau. Dat is toch niet zo evident.” Positief is alvast dat 3 sterkhouders terugkeren uit blessure.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws