Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt komt met opvallende inside info over veelgenoemde opvolger MPH

Peter Vandenbempt (analist) (2)

In het voetbalwereldje zelf twijfelt niemand er nog aan dat Michel Preud’homme straks de deur in Jan Breydel achter zich dichttrekt. De Luikenaar was nooit eerder 3 seizoenen trainer bij eenzelfde club en krijgt het gevoel dat zijn ‘magie’ stilaan uitgewerkt is bij de Brugse spelersgroep.

Achter de schermen wordt er volop gespeurd naar een geschikte opvolger voor de man die Club na 11 jaar wachten een nieuwe titel schonk. In de eigen Jupiler Pro League worden vooral Felice Mazzu (Charleroi) en Francky Dury (Zulte Waregem) naar voren geschoven als topkandidaten. Peter Vandenbempt oordeelt dat de trainer van Essevee niet zou misstaan bij Blauw-Zwart.

“Club is, ondanks de sputterende motor in de Play-Offs en de moeilijke laatste weken van Preud’homme, uitgegroeid tot een modern bedrijf, een stabiele club die floreert en van alle topclubs de voorbije drie seizoenen ook het best presteerde. Een aantrekkelijke bruid dus, al is Dury na de vorige keer wellicht wat voorzichtiger en weet hij van bij Gent dat de erfenis van Preud’homme best wel een zware is.”

Dury lijkt voor de buitenwereld een soort van God in het Regenboogstadion, maar volgens Vandenbempt is Zulte wel degelijk bereid om Dury te laten gaan. “Mannaert zal maandag aan tafel, mocht hij het opwerpen, ondervinden dat Zulte Waregem niet dwars zal liggen. De relatie van Dury met hoofdaandeelhouder Beeuwsaert is niet dezelfde als die destijds met Willy Naessens. Hij wil desnoods wel een keer een buitenlandse coach aan de Gaverbeek. Zo kan straks mogelijk iedereen tevreden met vakantie”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws