Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt is streng voor maar liefst 9 (!) Club-spelers: “MPH stelt zich vragen bij hun niveau”

Peter Vandenbempt (analist)

Club Brugge is teleurstellend aan de Play-Offs begonnen. Blauw-Zwart verdiende meer dan 1 op 6, maar slaagde er afgelopen weekend niet in om het stugge Charleroi van Felice Mazzu alsnog te kloppen na een onterechte elfmeter voor de bezoekers. Peter Vandenbempt analyseert.

“Het verlies in Gent was er voor Club Brugge één met perspectief, door de goeie start en later de sterke tweede helft met voldoende kansen”, vertelt de analist in Sport/Voetbalmagazine. “Het gelijkspel tegen Charleroi was dat van de wanhoop en de frustratie. Om het compacte en lage blok van Charleroi te ontwrichten is snel, creatief en zuiver voetbal nodig en Club bracht niets van dat alles voor de rust, een (klein) beetje meer erna.”

Waarom het niet lukte? Vandenbempt zag maar liefst 9 (!) Club-spelers die tegen de Carolo’s teleurstelden. De ene al wat meer dan de andere. “Zelfs de allerbeste voeten als die van Hans Vanaken stapelden de slordigheden en balverliezen op. Op zulke momenten kijkt een zwalpend elftal naar de artiest die met een flits licht brengt aan het einde van de donkere tunnel, maar bij Club waren die afwezig (Izquierdo, Refaelov), kwamen ze net terug (Limbombe) of zaten ze niet in de match, zoals Vanaken. Het hoge en bepalende niveau van een jaar geleden haalt hij vooralsnog niet.”

De logische uitsluiting bleef uit

“Maar Preud’homme had ook vragen bij het niveau van anderen. Het uitvoetballen van Benoît Poulain was matig, de offensieve impulsen van de twee backs (Laurens De Bock en Ricardo van Rhijn, nvdr) niet genoeg, Claudemir had een heel slechte dag, Timmy Simons had opvallend veel overtredingen nodig en zelfs de vleesgeworden standvastigheid Ruud Vormer was onhandig aan de bal.”

“En voorin maakte Wesley opnieuw een doelpunt, maar de jonge spits werd net als tegen Anderlecht verraden door zijn temperament, de logische uitsluiting bleef uit, dat viel mee. En helemaal achterin grabbelde doelman Ludovic Butelle naast een even onterechte als houdbare penalty. Het zijn van die dagen dat Michel Preud’homme liever een jaar eerder met retraite was gegaan.” Enkel Stefano Denswil – die al een heel seizoen ijzersterk is – en Lex Immers vielen volgens de analist niets te verwijten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws