Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt is niet mals voor Brugse prestatie op Anderlecht

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Club Brugge wist zondagavond niet van welk hout pijlen te maken in het Astridpark en ging dan ook kansloos met 2-0 onderuit. Volgens Peter Vandenbempt had de score nog veel hoger kunnen oplopen. De analist begrijpt er niets van.

“Dit was een vernedering voor de hele Brugse familie: spelers, coach, supporters en bestuur”, opent Vandenbempt. “Het was onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. Dat profspelers een wedstrijd, die vooraf toch ingeschat werd als de match van de laatste kans, op die manier spelen.”

“Club kwam overal tekort. Blijkbaar werd alles waar de spelers de hele week op getraind hadden, niet uitgevoerd. Alle duels werden verloren, er werd slecht verdedigd en slecht gevoetbald. Club Brugge is ontsnapt aan een historische pandoering.”

Verklaring?

“Ik moet toegeven: een verklaring vind ik daar niet voor”, is de analist eerlijk tegenover Sporza. “Het zijn bijna allemaal dezelfde spelers die vorig jaar de Play-offs gedomineerd hebben. We hebben deze ploeg zelfs na Nieuwjaar nog een onstuitbare, geoliede machine genoemd. We hebben ons afgevraagd wie dat Club nog van de titel kon houden. Daar schiet nu toch weinig van over.”

Volgens Vandenbempt zijn er drie mogelijke verklaringen. “Ofwel hebben ze vorig jaar boven hun mogelijkheden gepresteerd en is de elastiek nu geknapt, ofwel kunnen ze het niet meer opbrengen. Of zit er sleet op de relatie met de coach? Ik weet het allemaal niet. Het wordt nog een maand hard werken voor Club in moeilijke omstandigheden. En dat voor plaats twee.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws