Steun voor MPH: “Hij is onze José Mourinho, onze Diego Simeone, onze Massimiliano Allegri”

Michel Preud'homme gelukkig

Het notitieboekje van Michel Preud’homme kreeg de voorbije dagen meer aandacht dan Play-Off 2 en Play-Off 3 tezamen. Niet dat de woede van onze trainer zo opvallend was, maar de vergrootglazen stonden op scherp. Het Bondsparket eiste zelfs drie speeldagen schorsing. De Geschillencommissie ging daar niet in mee en sprak de Luikenaar vrij.

Dat alles tot groot jolijt van Hugo Camps. In zijn column voor HLN haalt hij serieus uit naar het Bondsparket. “Ik kan hen zelden serieus nemen. De gleufhoeden in kostuum hebben van wraak erotiek gemaakt. Zie ze toch geil opkrullen met hun broekspelden op een bromfiets. Eens op kantoor halen ze de zeis boven, gloed van macht in de ogen. Kunnen straffen is een paar erecties waard.”

“En dus werd Michel Preud’homme getrakteerd op een schorsing van drie wedstrijden omdat hij zijn schriftje iets te ruig had weggegooid. Onaanvaardbare agressie. De Geschillencommissie kwam gelukkig tijdig bij zinnen en sprak de coach van Club vrij. Hij kan zondag zijn heerlijke zelf zijn op de bank van Club in het Astridpark. Het schriftje dat hij van Francky Dury kreeg, kan de paarse lucht klieven.”

Een honderdjarige oorlog

Camps wil de zaken graag in perspectief plaatsen. “Niet alle woede-uitbarstingen van Michel Preud’homme zijn legitiem. Soms maakt hij van negentig minuten voetbal een honderdjarige oorlog. Ik zie het meteen als hij het veld opkomt met die onherbergzame kou in het gezicht. Als zijn lip hoog gaat bollen onder een vlok pruimtabak wordt het link.”

“So what? Michel staat in het leven met de passie van internationale collega’s in de Premier League of La Liga, niet met de boekweit-romantiek van SK Lommel. Hij is onze José Mourinho, onze Diego Simeone, onze Massimiliano Allegri… Coaches zonder smeerpijp in de knieval voor bondsinstanties. Vrije jongens. Daarentegen bondsparketten: schransende aardappeleters met sabelkoorts.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Ex-voorzitter Racing Genk doet bizarre uitspraak over titelstrijd

Oud-voorzitter Jos Vaesen liet in Het Nieuwsblad een nogal bizarre gedachte over de kampioen van de Jupiler Pro League dit seizoen horen.

Even rewinden naar de tijd van Christoph Daum

Het is ondertussen acht jaar geleden dat Christoph Daum besliste om niet langer trainer te blijven van blauwzwart. Sport/voetbalmagazine haalt herinneringen op.

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.