Steun voor MPH: “Hij is onze José Mourinho, onze Diego Simeone, onze Massimiliano Allegri”

Michel Preud'homme gelukkig

Het notitieboekje van Michel Preud’homme kreeg de voorbije dagen meer aandacht dan Play-Off 2 en Play-Off 3 tezamen. Niet dat de woede van onze trainer zo opvallend was, maar de vergrootglazen stonden op scherp. Het Bondsparket eiste zelfs drie speeldagen schorsing. De Geschillencommissie ging daar niet in mee en sprak de Luikenaar vrij.

Dat alles tot groot jolijt van Hugo Camps. In zijn column voor HLN haalt hij serieus uit naar het Bondsparket. “Ik kan hen zelden serieus nemen. De gleufhoeden in kostuum hebben van wraak erotiek gemaakt. Zie ze toch geil opkrullen met hun broekspelden op een bromfiets. Eens op kantoor halen ze de zeis boven, gloed van macht in de ogen. Kunnen straffen is een paar erecties waard.”

“En dus werd Michel Preud’homme getrakteerd op een schorsing van drie wedstrijden omdat hij zijn schriftje iets te ruig had weggegooid. Onaanvaardbare agressie. De Geschillencommissie kwam gelukkig tijdig bij zinnen en sprak de coach van Club vrij. Hij kan zondag zijn heerlijke zelf zijn op de bank van Club in het Astridpark. Het schriftje dat hij van Francky Dury kreeg, kan de paarse lucht klieven.”

Een honderdjarige oorlog

Camps wil de zaken graag in perspectief plaatsen. “Niet alle woede-uitbarstingen van Michel Preud’homme zijn legitiem. Soms maakt hij van negentig minuten voetbal een honderdjarige oorlog. Ik zie het meteen als hij het veld opkomt met die onherbergzame kou in het gezicht. Als zijn lip hoog gaat bollen onder een vlok pruimtabak wordt het link.”

“So what? Michel staat in het leven met de passie van internationale collega’s in de Premier League of La Liga, niet met de boekweit-romantiek van SK Lommel. Hij is onze José Mourinho, onze Diego Simeone, onze Massimiliano Allegri… Coaches zonder smeerpijp in de knieval voor bondsinstanties. Vrije jongens. Daarentegen bondsparketten: schransende aardappeleters met sabelkoorts.”

Laaste nieuws

Mata vs Mata

Manchester United schudt het elftal voor de match op Club Brugge grondig door elkaar. Het zit er echter dik in dat we...

Gert Verheyen weet hoe je Man United pijn kan doen: opletten voor counters, zelf scoren op corner

Er is al veel gezegd en geschreven over het duel tussen Club Brugge en Manchester United. In Het Nieuwsblad doet Gert...

Wat als Haaland vanavond op Jan Breydel stond? Het had gekund.

Erling Haaland stond in de zomer van 2018 op het verlanglijstje van blauwzwart. Ook Man United was toen geïnteresseerd. Maar uiteindelijk...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Mata vs Mata

Manchester United schudt het elftal voor de match op Club Brugge grondig door elkaar. Het zit er echter dik in dat we...

Gert Verheyen weet hoe je Man United pijn kan doen: opletten voor counters, zelf scoren op corner

Er is al veel gezegd en geschreven over het duel tussen Club Brugge en Manchester United. In Het Nieuwsblad doet Gert...

Wat als Haaland vanavond op Jan Breydel stond? Het had gekund.

Erling Haaland stond in de zomer van 2018 op het verlanglijstje van blauwzwart. Ook Man United was toen geïnteresseerd. Maar uiteindelijk...

Vormer en Vanaken vanavond op de bank?

Volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat kapitein Ruud Vormer vanavond niet speelt tegen Manchester United. Ook Hans Vanaken krijgt...