Steun voor MPH: “Hij is onze José Mourinho, onze Diego Simeone, onze Massimiliano Allegri”

Michel Preud'homme gelukkig

Het notitieboekje van Michel Preud’homme kreeg de voorbije dagen meer aandacht dan Play-Off 2 en Play-Off 3 tezamen. Niet dat de woede van onze trainer zo opvallend was, maar de vergrootglazen stonden op scherp. Het Bondsparket eiste zelfs drie speeldagen schorsing. De Geschillencommissie ging daar niet in mee en sprak de Luikenaar vrij.

Dat alles tot groot jolijt van Hugo Camps. In zijn column voor HLN haalt hij serieus uit naar het Bondsparket. “Ik kan hen zelden serieus nemen. De gleufhoeden in kostuum hebben van wraak erotiek gemaakt. Zie ze toch geil opkrullen met hun broekspelden op een bromfiets. Eens op kantoor halen ze de zeis boven, gloed van macht in de ogen. Kunnen straffen is een paar erecties waard.”

“En dus werd Michel Preud’homme getrakteerd op een schorsing van drie wedstrijden omdat hij zijn schriftje iets te ruig had weggegooid. Onaanvaardbare agressie. De Geschillencommissie kwam gelukkig tijdig bij zinnen en sprak de coach van Club vrij. Hij kan zondag zijn heerlijke zelf zijn op de bank van Club in het Astridpark. Het schriftje dat hij van Francky Dury kreeg, kan de paarse lucht klieven.”

Een honderdjarige oorlog

Camps wil de zaken graag in perspectief plaatsen. “Niet alle woede-uitbarstingen van Michel Preud’homme zijn legitiem. Soms maakt hij van negentig minuten voetbal een honderdjarige oorlog. Ik zie het meteen als hij het veld opkomt met die onherbergzame kou in het gezicht. Als zijn lip hoog gaat bollen onder een vlok pruimtabak wordt het link.”

“So what? Michel staat in het leven met de passie van internationale collega’s in de Premier League of La Liga, niet met de boekweit-romantiek van SK Lommel. Hij is onze José Mourinho, onze Diego Simeone, onze Massimiliano Allegri… Coaches zonder smeerpijp in de knieval voor bondsinstanties. Vrije jongens. Daarentegen bondsparketten: schransende aardappeleters met sabelkoorts.”

Laaste nieuws

Dennis is duidelijk na Man Utd: “Penalty en doelman moest rood krijgen”

Club Brugge speelde 1-1 gelijk tegen Manchester United. Emmanuel Dennis kwam op het scorebord, maar vond ook dat hij een penalty moest...

Vanaken zit met dubbel gevoel: “Ze kwamen niet in de buurt van ons doel”

Club Brugge speelde in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen Manchester United in de heenwedstrijd van 1/16e finales van de Europa League....

Solskjaer wijst bizarre schuldige aan voor goal van Dennis

Ole Gunnar Solskjaer, de manager van Manchester United, wijst in de Britse krant The Sun een wel heel bijzondere schuldige aan voor...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Dennis is duidelijk na Man Utd: “Penalty en doelman moest rood krijgen”

Club Brugge speelde 1-1 gelijk tegen Manchester United. Emmanuel Dennis kwam op het scorebord, maar vond ook dat hij een penalty moest...

Vanaken zit met dubbel gevoel: “Ze kwamen niet in de buurt van ons doel”

Club Brugge speelde in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen Manchester United in de heenwedstrijd van 1/16e finales van de Europa League....

Solskjaer wijst bizarre schuldige aan voor goal van Dennis

Ole Gunnar Solskjaer, de manager van Manchester United, wijst in de Britse krant The Sun een wel heel bijzondere schuldige aan voor...

VAR in de Europa League? Club Brugge verdiende misschien wel een strafschop

Club Brugge liet een goede indruk tegen Manchester United. Een van de eerste acties kwam van Dennis. Wesley Sonck sprak...