Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme reageert op fluitconcerten aan het adres van Vanaken

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

Club Brugge won woensdagavond met 3-1 van KV Oostende en kon zich met een goeie mentaliteit opnieuw verzoenen met de Brugse aanhang. Al werd Hans Vanaken – vooral in de eerste helft – geregeld op de korrel genomen door (een deel van) de fans.

Hans Vanaken mocht normaal gesproken even bezinnen op de bank tegen de Kustboys, maar door de onverwachte blessure van Lior Refaelov moest de 24-jarige Limburger dan toch van bij de aftrap opdraven.

Vooral in de beginfase liep het niet van een leien dakje voor Vanaken. “Recordaankoop van vier miljoen euro, maar in deze tijden van tegenslag kop van Jut. Bij elk foutje kreeg Vanaken het publiek over zich heen. Hij ligt naar eigen zeggen niet wakker van zijn statistieken of kritiek, maar dit knaagde. Volledig van slag stuurde hij pardoes Vandendriessche alleen op doel richting Butelle. 0-2, wat zou dat gegeven hebben? Pure rampspoed, voorspellen we”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

MPH over de prestatie van Vanaken

Na afloop verklaarde Michel Preud’homme waarom hij van plan was om Refaelov de voorkeur te geven op Vanaken. “We hadden gekozen voor Rafa om meer snelheid te hebben. Hans loopt heel veel, maar hij heeft zijn tempo tegen. Ik wilde frisse spelers brengen die al een tijdje niet meer gespeeld hadden. Ook al om de druk van de schouders van andere jongens te halen.”

Een adductorenletsel bij onze Israëliër besliste daar echter anders over. Enter Vanaken. “Het was niet gemakkelijk voor hem om erin te komen in die omstandigheden. Of ik gehoord heb dat hij af en toe uitgefloten werd? Ja, maar hij heeft het heel goed gedaan. Ik vond hem in vergelijking met andere matchen veel meer vooruit voetballen dan achteruit. Behalve dan bij die ene verkeerde pass in het begin van de match”, besluit MPH voor de camera’s van PlaySports.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws