Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Mag ik dat zeggen zonder schorsing op te lopen?”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd om een driepunter te pakken in Play-Off 1. Blauw-Zwart had in zijn eerste drie wedstrijden meer punten kunnen rapen, maar blijft achter met een teleurstellende 2 op 9.

Michel Preud’homme was achteraf dan ook een teleurgestelde trainer. “Of ik tevreden ben? Wél over de reactie na de 2-0, maar ábsoluut niet over het begin van de wedstrijd. We kwamen overal te laat, we waren niet scherp genoeg en nochtans wisten we dat het zo’n belangrijke match was.” De Brugse coach begrijpt – net als Ruud Vormer – niet dat zijn spelers opnieuw scherpte misten. “Misschien zit het niet in het DNA van sommige spelers. Ze komen traag op gang en dat hebben we ook vandaag weer gezien. We proberen dat natuurlijk te veranderen, maar blijkbaar is dat niet zo evident.”

In het slot van de match probeerde MPH met veel offensieve spelers nog de drie punten mee te graaien, maar dat mocht niet baten. Er waren enkele kansen, maar een echte stormloop werd het niet. “Als je de wedstrijd wil winnen, mag je ook geen derde doelpunt slikken op de tegenaanval. Er moet een evenwicht blijven. We hadden nog de volley van Jelle, soms legt hij zo’n bal in de hoek. En dan was er op het einde nog de kopbal van Refaelov.”

PlaySports-interviewer Nicolas De Brabander vond het opvallend dat Preud’homme nauwelijks juichte bij de Brugse doelpunten. “Intern was ik wel blij, maar écht gelukkig ben ik alleen als we winnen. Of het iets te maken had met vorige week (tegen Charleroi, nvdr)? Neen. Maar de penalty van vandaag was buitenspel. Het is de derde strafschop in drie wedstrijden. Ik zou zeggen dat er daarvan twee onterecht zijn. Maar mag ik dat zeggen zonder schorsing op te lopen? Ik weet het niet. Of ik nog in de titel geloof? Je weet nooit hoe het loopt, maar Anderlecht is in de flow. Alles kan gebeuren in de Play-Offs, maar de goden zullen ons voor één keer eens gunstig gezind moeten zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws