Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme en Vanhaezebrouck krijgen er stevig van langs: “Er zijn grenzen overschreden”

Zowel Club als Gent missen sowieso 3 spelers, daarnaast maar liefst 7 onzekerheden

De Play-Offs staan garant voor 10 wedstrijden op leven en dood. Dat mocht scheidsrechter Bart Vertenten zondagavond aan den lijve ondervinden. Beide trainers waren niet tevreden over de wedstrijdleiding, terwijl anderen vinden dat net de coaches in de fout gingen.

Preud’homme hekelde het feit dat er niet eens een fout gefloten werd toen zowel Wesley als Vossen uitvielen. “Als dit allemaal toegelaten is, wat kan ik dan zeggen? Wesley zijn scheenbeen ligt helemaal open en Jelle werd naar het ziekenhuis afgevoerd door een kniestoot in zijn rug. Maar blijkbaar mag dat allemaal.”

Vanhaezebrouck vond dat Vertenten & co niet klaar waren voor een topmatch op het scherpst van de snee. “Ik vond dat beide banken geïrriteerd waren. Als de vierde man na tien minuten al dreigt van mij én Michel eraf te sturen, dan is er ergens iets niet juist. Ik heb het ook gemeld dat ik dat niet normaal vond. Eigenlijk is men dan gewoon niet klaar voor dit, want je weet dat dit een wedstrijd is waar heel veel spanning op zit.”

Wat een kinderachtigheid

Jan Mulder denkt er het zijne van. “De scheidsrechter bestrafte het harde spel van Gent niet… zegt de trainer van Benoît Poulain. Wat een kinderachtigheid!”, fulmineert de Nederlandse analist in de studio van PlaySports. “Al begrijp ik dat enerzijds wel. Het is deels ook de ontgoocheling na een verloren wedstrijd. Maar speelde Gent dan zoveel harder dan Club Brugge?”

Marc Degryse tikt beide coaches op de vingers. “Het was niet de fout van de scheidsrechter dat het ontaardde. Hij heeft geen van de twee clubs bevoordeeld. Preud’homme en Vanhaezebrouck moeten in eigen boezem kijken. Vertenten trok één rode kaart, maar hij had er evengoed drie of vier kunnen trekken. Dat lag aan de intentie waarmee beide ploegen aan de aftrap komen. Er zijn grenzen. Die zijn overschreden”, besluit hij in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws