Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opvallende mening: “Vanhaezebrouck heeft eigenlijk het profiel voor Club Brugge”

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent)

In het voetbalwereldje lijkt niemand er nog aan te twijfelen dat Michel Preud’homme straks Club Brugge verlaat. Achter de schermen wordt er dan ook volop gezocht naar een geschikte opvolger. En wat Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe betreft, mag dat gerust een trainer uit de Belgische competitie zijn.

Zo werden onder meer Felice Mazzu en Francky Dury al meermaals aan Blauw-Zwart gelinkt. Volgens Jacques Sys, de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, zou Hein Vanhaezebrouck zowel bij Anderlecht als Club zijn streng kunnen trekken.

“Vanhaezebrouck past met zijn voetbalfilosofie in het Astridpark, met zijn streven om overal dominant voetbal te brengen, iets waar René Weiler voorlopig niet in slaagt. En eigenlijk heeft hij ook het profiel voor Club Brugge, een passionele en werkkrachtige West-Vlaming wiens temperament verankerd zit in de ziel van Blauw-Zwart. Maar er is iets dat zo’n overgang kennelijk niet mogelijk maakt. Het kadert ook in de rivaliteit tussen Club en AA Gent, die groeide nadat de Buffalo’s kampioen werden.”

Vanhaezebrouck sneert nog eens naar Club

Hein zelf blikt nog eens terug op de match tegen Club. Hij vindt niet dat Gent de drie punten gestolen heeft op de openingsspeeldag, ondanks de vele gemiste kansen aan Brugse zijde. “Ik hoor waarnemers nog altijd verklaren dat Club Brugge een goede wedstrijd heeft gespeeld op Gent. Wel spijtig dat men dan vergeet dat Club al in de eerste helft met 10 had moeten staan, want Poulain werd achteraf voor twee speeldagen geschorst door de Geschillencommissie.”

“Iedereen heeft gisteren in Real – Bayern immers gezien hoe een man minder situatie een matchbeeld kan veranderen en mogelijks ook resultaatbepalend kan zijn. Wij hebben wel als team standgehouden, omdat we in de eerste helft een terechte voorsprong hadden genomen. Op Anderlecht en Charleroi haalden we de punten die we verdienden, niet meer maar zeker ook niet minder”, klinkt het op de website van AA Gent.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws