Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH krijgt steun uit onverwachte hoek: “Van telefoonboekjes wegsmijten is nog niemand gestorven”

Michel Preud'homme duim omhoog

Michel Preud’homme heeft de jammerlijke eer om als eerste trainer ooit opgeroepen te worden in de geschiedenis van de Reviewcommissie. Dat alles op basis van artikel 277 in het bondsreglement, dat het heeft over ‘zwaar misplaatst gedrag’, en als voorbeelden daarvan worden gegeven: ‘zwaar beledigende gebaren of woorden, spuwen in de richting van een tegenstander’. Stephan Keygnaert – die er volgens heel wat Brugse fans Paars-Witte sympathieën op zou nahouden – neemt het in zijn column in HLN op voor de trainer van Club Brugge.

“Preud’homme gooide met zijn ‘telefoonboekje’. Het is ongetwijfeld al wel eens gebeurd in de beste gezinnen. Meer dan één keer is Preud’homme in de voorbije drie jaar door vriend en vijand attent gemaakt op zijn gedrag langs de lijn. Hij leert het niet. Preud’homme is niet bij machte om énige controle te houden over zijn emoties. Hij kán en mág niet verwachten dat iédereen zijn acrobatieën altijd weer wil plaatsen, kan aanvaarden.”

“Maar wat Preud’homme zaterdag tegen Charleroi deed, rechtvaardigt toch niet dat de man in Play-Off 1 zijn job niet meer mag uitvoeren? Gooien met een notitieboekje in de richting van de eigen dug-out en luidkeels scanderen dat een duwfout voorafgaat aan de penalty is geenszins ‘zwaar misplaatst gedrag’ – dan hadden de vierde ref en hoofdscheidsrechter Wouters Preud’homme toch naar de tribune geleid? Hebben de leden van de Reviewcommissie enkele weken geleden de Engelse bekerwedstrijd Chelsea – Manchester United gezien? Preud’homme is dit weekend een koorknaap geweest in vergelijking met de extreme, agressieve razernij van Antonio Conte en José Mourinho toen.”

“De Engelse voetbalbond reageerde niet eens – het moet zijn dat ze daar de inzet van de match en de hoogspanning bij de managers begrepen. Waarmee we willen verwijzen naar wat Hein Vanhaezebrouck op speeldag 1 van de Play-Offs opperde: ‘Is iedereen wel klaar voor Play-Off 1?’ – een vingertje naar het arbitrale kwartet. Wel, is iedereen zich bewust van de druk, de belangen, de intensiteit, de titelkoorts die leeft bij alle belanghebbenden in Play-Off 1? Deze beslissing van de Reviewcommissie doet vermoeden van niet. Of gaat het hier om ‘een voorbeeldfunctie’? Ach, voorbeeldfuncties stel je in augustus, niet in april, when the going gets tough. Van telefoonboekjes wegsmijten is nog niemand gestorven. Hou je niet beter de roede voor als het écht eens nodig is?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws