Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH heeft het helemaal gehad met Belgisch voetbal en haalt uit naar analisten

Michel Preud'homme boos

Club Brugge is er zaterdagavond niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen Charleroi. Het werd 1-1 na doelpunten van Wesley Moraes en Chris Bedia. Vooral om de treffer van de Carolo’s was er heel wat te doen. Clément Tainmont gaf Ricardo van Rhijn immers een duw waardoor de Brugse rechtsachter hands maakte. Scheidsrechter Luc Wouters zag er geen graten in en wees naar de stip.

“Wat er fout liep? Dat we een penalty tegenkregen. Net zoals vorige week tegen AA Gent. Ik heb de beelden gezien. Het was misschien een lichte duw, maar dat is automatisch fout. Van Rhijn is uit balans door die duw en maakt daardoor hands.”

Preud’homme was zichtbaar gefrustreerd en liet het niet na om dat kenbaar te maken. “Wat mijn analyse van de match is? Ik heb die van jullie al gehoord. Het plan van Mazzu klopte, dat van Preud’homme niet. Steek het maar op mij”, klinkt het tegenover de camera’s van PlaySports.

Fijne kenners in de studio

“Ik heb bijna geen aanvallers meer en ik geef toe dat ons plan in de eerste helft niet klopte. Dat hebben we in de rust bijgestuurd en we scoren meteen in de tweede helft. We hebben ook bijna geen aanvallers meer en moeten dus op zoek naar alternatieven. Maar de fijne kenners daar in de studio zullen het wel beter weten. Normaal wordt het hier gewoon 1-0 of misschien op het einde nog 2-0 op de tegenaanval.”

Tot slot gaf Preud’homme toe dat zijn ploeg niet op zijn beste niveau speelt. “Charleroi speelt altijd perfect georganiseerd. En als het dan een beetje te rap gaat, blijven ze liggen. Dat is typisch voor het Belgische voetbal. Het is elke keer hetzelfde en dat breekt het ritme. Maar het is sowieso heel moeilijk als je zelf niet top bent. En ik geef gerust toe dat we niet top zijn. Er zijn te veel spelers die onder hun niveau presteren.” Ook de zoon van MPH, Guilian, haalde uit naar het scheidsrechterskorps.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws