Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert roept zijn collega’s op tot actie: “Ik wil met elke vezel in mijn lijf vechten tegen dit soort figuren”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

“Bondsprocureur Marc Rubens voelt zich met het Bondsparket verheven boven iedereen. Hij acht zich belangrijker dan het voetbal en maakt het kapot om zelf aandacht te krijgen.” Vincent Mannaert neemt duidelijk geen blad voor de mond na de beslissing van het Bondsparket om beroep aan te tekenen tegen de vrijspraak van Michel Preud’homme.

Bovenstaand slechts een greep uit de staalharde reactie van onze CEO omtrent de opmerkelijke beslissing van het Bondsparket om in te gaan tegen de beslissing van de Geschillencommissie. Mannaert is van mening dat het Bondsparket hier een grens voorbij het clubniveau overschreden heeft. Hij roept zijn collega’s dan ook op tot actie.

“Wij, mensen die wel professioneel met het voetbal bezig zijn, moeten onszelf beschermen. Vandaag constateer ik gewoon en kan ik anderen alleen maar oproepen mee na te denken over een oplossing. Met dit soort fratsen jaag je alle voetbalprofessionals weg en dat is zeer, zéér jammer. Daarom dat ik met elke vezel in mijn lijf wil vechten tegen dit soort instanties en figuren zoals Marc Rubens.”

De basisprincipes van de sport met de voeten getreden

Onze algemeen manager had intussen al telefonisch contact met de heer Rubens en liet daarbij zijn ongenoegen duidelijk blijken. De bondsprocureur benadrukte tegenover Het Nieuwsblad dat de reden achter het beroep is dat het Bondsparket vindt dat Preud’homme tijdens Club Brugge – Charleroi met het weggegooide notitieboekje “geen agressie tegenover derden heeft getoond, maar wel de basisprincipes van de sport met de voeten trad.”

De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft nu het laatste woord en zal vrijdag met een definitief besluit op de proppen komen. Het Bondsparket zal opnieuw drie speeldagen schorsing eisen. Preud’homme zelf en bondsprocureur Rubens zullen deze keer niet aanwezig zijn. De zaak wordt net als tijdens de eerste zitting behandeld door substituut Chris Vandenbossche.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws