Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ludo Vandewalle haalt uit naar Michel Preud’homme: “Vergis u niet”

Michel Preud'homme schreeuwt

Michel Preud’homme verdedigde zich dinsdag met succes voor de Geschillencommissie. Ludo Vandewalle erkent dat zijn vrijspraak terecht is, maar beticht de Brugse coach ervan om een cynisch toneelstukje op te voeren langs de zijlijn.

In zijn column voor Het Nieuwsblad geeft Vandewalle duiding bij zijn gedachtegang. “Op deze plaats hekelen we regelmatig het gedrag van Michel Preud’homme. Hoe hij als 58-jarige man nog tekeer kan gaan als een kind wiens PlayStation je zonder boe of bah uit de handen trekt. Het zogenaamd ongecontroleerde gedrag zien we enkele keren per seizoen. Doorgaans komt dat de Club Brugge-trainer op veel kritiek, maar ook spot en occasioneel zelfs een schorsing door de bond te staan. Dan gaat het weer enkele maanden beter.”

“De Geschillencommissie stuurde de Reviewcommissie en het Bondsparket (terecht) wandelen, maar het effect is hetzelfde: even een reprimande en dan worden we voor de rest van Play-Off 1 gespaard van de momenten waarop Preud’homme schijnbaar de rede en de controle over zichzelf verliest. Want vergis u niet: Preud’homme heeft zichzelf wel degelijk onder controle.”

Als een volwassen heer

“Nadat hij door de UEFA na de thuiswedstrijd tegen FC Porto prompt werd geschorst omdat hij tegen de boarding had getrapt en met een plastieken voorwerp tegen de televisie langs de lijn had gegooid, heeft niemand hem daarna nog Europees uit de bol zien gaan. Met de sanctie die nu boven zijn hoofd hing, gedroeg hij zich zondag in Waregem opnieuw als een volwassen heer langs de lijn.”

“De Reviewcommissie en het Bondsparket kregen hun zin niet, maar hebben de Club-trainer door hun actie ongetwijfeld tot kalmte aangemaand. Meer hoefde niet. Het gooien met het notitieboekje en de agressieve houding van Preud’homme tegen Charleroi rechtvaardigde geen schorsing. De Reviewcommissie en het Bondsparket waren immers niet consequent met zichzelf. Preud’homme ging eigenlijk niet agressiever tekeer dan hij (en sommige van zijn collega’s) tijdens sommige andere wedstrijden plegen te doen. Althans, als hij niet net daarvoor werd geschorst of er geen schorsing boven zijn hoofd hing.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws