Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Het is jammer dat hij voor Club Brugge speelt”

Tifo voor Gouden Schoen laureaten

Club Brugge maakt werk van de toekomst en daar hoort ook het vastleggen van jong talent bij. Enkele dagen geleden mocht een groot talent uit de jeugdopleiding zijn eerste contract ondertekenen. Lars Dendoncker blijft zo langer bij Club Brugge.

De 16-jarige verdediger/middenvelder is de jongere broer van Anderlecht-speler Leander. “Ik ben trots en blij voor hem. Alleen jammer dat hij bij de concurrent speelt”, lacht die in Het Laatste Nieuws. “Hij speelt al heel lang voor Club. Hij gaat er naar school, heeft er veel vrienden. Hoe langer je ergens speelt, hoe moeilijker het is om te vertrekken. Plus: ze hebben hem een mooi project voorgelegd.”

Dendoncker gelooft wel in de kwaliteiten van zijn broer. “Al toen hij een kleine jongen was, wist ik dat Lars grote stappen zou zetten en veel progressie zou maken. Maar hij is nog steeds heel jong. Ik heb hem gezegd dat hij zijn carrière stap per stap moet nemen en progressie moet blijven boeken. Geen stappen overslaan. Want de voetballers van vandaag zijn op hun zestiende al bezig met managers, geld, schoenen en contracten. Ik heb hem de raad gegeven: ‘Houd je daar zo ver mogelijk weg van. Doe je eigen ding en werk in alle stilte verder.’ Dan zal hij er wel komen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws