Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Geschillencommissie heeft opvallend besluit genomen in schorsingsdossier Preud’homme

Michel Preud'homme (Club Brugge - Charleroi)

Michel Preud’homme gooide in de competitiewedstrijd tegen Charleroi zijn notitieboekje op de grond en ging verhaal halen bij de vierde scheidsrechter. De Brugse coach werd daarvoor op het matje geroepen. Zo vroeg het Bondsparket dinsdag een schorsing van drie speeldagen voor de Luikenaar. 

MPH aanvaardde dat schorsingsvoorstel niet en ging zichzelf vandaag verdedigen bij de Geschillencommissie. “Vorig seizoen stapte ik op het veld en kreeg ik een voorstel van twee wedstrijden. Dat heb ik meteen aanvaard, want ik ging effectief in de fout. Nu ligt de situatie anders. Ik ben niet agressief geweest, maar wel expressief. Elke trainer gooit zijn armen in de lucht.”

“Door mijn persoon en door het belang van Club Brugge zijn de camera’s altijd op mij gericht. Er gebeurt niet meer dan bij andere clubs, maar je ziet wel meer. Men pikt alle kleine dingen op om een negatief beeld van mij te schetsen”, tekende Belga de verdediging van Preud’homme op.

De Geschillencommissie gaf gehoor aan de verdediging van Preud’homme en sprak hem zowaar vrij. Onze trainer mag zondag dus eindelijk nog eens op de bank plaatsnemen in het Astridpark! Al kan het Bondsparket nog altijd beroep aantekenen en de zaak vrijdag opnieuw naar voren brengen, maar zoiets komt zelden voor. Dat meldt Thibault De Gendt, directeur competities van de KBVB, via Twitter.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws