Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gent-speler neemt het op voor Tomás Pina

Tomás Pina (Club Brugge - Westerlo)

In de zomer van 2016 was Tomás Pina transferdoelwit nummer één voor Club Brugge. Uiteindelijk slaagde Blauw-Zwart er ook in om de 29-jarige Spanjaard bij Villarreal los te weken. De man van zo’n 3 miljoen euro moest dé opvolger van Timmy Simons worden, maar zijn laatste aantreden dateert intussen al van 18 december tijdens de 5-1 overwinning tegen KV Kortrijk.

Dit seizoen staat het aantal competitieminuten van Pina op slechts 318 stuks. En ook in de Play-Offs lijkt de controlerende middenvelder niet meteen in de plannen van Michel Preud’homme te passen. Club-icoon Gert Verheyen wist vorig jaar de speelstijl van Pina nochtans wel te appreciëren.

En ook Gent-aanvaller Jérémy Perbet vindt dat zijn ex-ploegmaat nog niet afgeschreven mag worden. Hij oordeelt dat de Spanjaard tijd nodig heeft. “Eerlijk gezegd: Pina was bij Villarreal een goeie speler, maar hij had Bruno naast zich, de aanvoerder. Die maakte veel goed en wist altijd wat aan te vangen met de bal.”

“Pina speelde meer in de duels, veroverde de bal en gaf die dan aan Bruno. Je moet die jongen tijd geven. Ik heb het zelf meegemaakt. Als je in een land terechtkomt waar je de taal niet spreekt en je bent zo’n familieman, dan is die aanpassing moeilijk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws