Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Filip Joos maakt zich met deze theorie niet populair bij Club-fans

Filip Joos (analist)

Zo’n twee jaar geleden streed Club Brugge lang mee op drie fronten. Blauw-Zwart schopte het tot in de kwartfinale van de Europa League, won de beker tegen Anderlecht en deed daarna een gooi naar de titel. Met maar liefst 63 matchen in de benen – geen enkele Club had er meer in Europa – kwamen Michel Preud’homme en de zijnen uiteindelijk tekort om het kampioenschap binnen te halen, waardoor AA Gent voor het eerst in zijn geschiedenis mocht vieren.

Quasi iedereen was het erover eens dat Club de titel was misgelopen door de opeenstapeling van wedstrijden. In de cruciale fase ontbrak het Blauw-Zwart immers aan frisheid. Filip Joos is echter van mening dat die uitleg intussen van tafel geveegd kan worden.

Anderlecht speelde afgelopen donderdag 120 minuten tegen Manchester United, maar won desondanks in het daaropvolgende weekend met 2-0 van Club. “Ik ben blij dat dit eens gebeurt. Ik denk zelfs dat Anderlecht dit seizoen meer punten heeft gehaald na Europese matchen dan wanneer ze konden ‘lummelen’. Dit is een voorbeeld waarbij je zou zeggen: Club moet Anderlecht fysiek overklassen. Maar die uitleg klopt retroactief dus niet meer.”

Een andere belasting

En de analist gaat nog een stapje verder. “Dan mag je vanaf nu toch niet meer gaan zeggen dat het Europese voetbal een drama is voor de eigen competitie, want dat is niet zo.” Franky Van der Elst mengt zich in de discussie. “Filip, van Manchester naar huis vliegen, dat is een uur. Maar als je in Kiev moet spelen (verwijzend naar Dnipro Dnipropetrovsk – Club Brugge, nvdr), dat is toch nog iets anders hé. Dat is toch nog een andere belasting”, klinkt het in Extra Time.

Het is hoe dan ook al meermaals wetenschappelijk bewezen dat twee recuperatiedagen tussen twee wedstrijden te weinig zijn. Wesley Sonck verwees hier nog eens naar na onderstaande tweet van Geert De Vlieger.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws