Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Deze 6 Cultural Architects bij Club Brugge moeten zondag opstaan in het Astridpark

Vanaken - Vormer - Van Rhijn (Club Brugge - Anderlecht)

Michel Preud’homme hekelde dit seizoen al meermaals de ontbrekende scherpte bij zijn spelersgroep. Met de terugkeer van mental coach Rudy Heylen hoopt de Brugse coach dat hij in de resterende 7 matchen dezelfde honger als in de vorige Play-Off-campagne terugziet.

Volgens HLN moeten de zogenaamde Cultural Architects bij Club Brugge opstaan: zes leidersfiguren die fungeren als een soort van rechterhand van Preud’homme. Het is hun taak om de richtlijnen van de Luikenaar door te geven op het veld. Een methode die vorig seizoen door Heylen geïntroduceerd werd en erg succesvol bleek.

In het kampioenenjaar was deze taak weggelegd voor Simons, Vormer, Claudemir, Refaelov, Engels en Meunier. Na het vertrek van onze rechtsachter naar PSG werd diens plaats ingenomen door Butelle. Merk hierbij op dat het om verschillende profielen gaat. Zo kan Simons zich richten tot de ervaren spelers, Engels tot de jongeren en Claudemir tot de Zuid-Amerikanen. Club hoopt dat hun ‘sterke karakters’ zondag opstaan in het Astridpark.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws