Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Mos vindt dat Club Brugge kleedkamer moet uitkuisen: “Deze 7 spelers moeten vertrekken”

Aad de Mos (analist)

Door de 2-0 nederlaag op bezoek bij Anderlecht zit Club Brugge aan zes competitiewedstrijden zonder overwinning. Zo’n zegeloze reeks is al geleden van 2012. Aad de Mos spaart Blauw-Zwart niet en vindt dat de spelers stevig aangepakt moeten worden.

“Ik zou al beginnen met een grote kuis voor aanstaande woensdag tegen KV Oostende”, opent de Nederlandse analist in Stadion. “En dan nog een grote kuis op lange termijn, voor de nieuwe coach die er straks komt. Het kan niet dat je in deze fase alleen maar met je mond praat en niet met je voetjes. Dus heb ik een lijst gemaakt van spelers die ik op het einde van het seizoen zou doorsturen bij Club Brugge.”

José Izquierdo: “Die jongen is alleen maar bezig met een transfer. Z’n lichaamstaal op de bank bevalt me ook niet (hij weigerde de Brugse bank een hand te geven na zijn wissel, nvdr).”

Bjorn Engels: “Dat was duidelijk in Anderlecht (doelt op de twee tegendoelpunten waarbij de centrale verdediger betrokken was, nvdr). Hij ambieert de Premier League, maar aan de top moet je er élke wedstrijd staan. Anders komen die Engelsen hem ook niet halen hoor.”

Stefano Denswil: “Omdat hij zelf al heeft aangegeven dat hij op een transfer aast.”

Timmy Simons: “Daar moet Club Brugge afscheid van nemen als het iets nieuws gaat bouwen. Want dit kan niet langer in het moderne voetbal.”

Tomás Pina: “Dat weten we, dat is een miskoop (de Spanjaard kwam dit seizoen slechts 318 minuten in actie, nvdr).”

Ludovic Butelle: “Daar hebben ze met Ethan Horvath een nieuwe keeper voor gehaald.”

Lior Refaelov: “Hij is heel veel geblesseerd en bovendien een dure vogel. Over een heel seizoen gezien brengt hij op dit moment te weinig voor Club Brugge.”

“Zo zou ik de schoonmaak plannen”, legt De Mos uit. “En dan met jonge honden aan de slag gaan. De nieuwe trainer moet zijn handen vrij krijgen met eigen keuzes om dan weer een ploeg te gaan opbouwen met de leiding van Club.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws