Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Coucke komt met opvallende kijk op titelstrijd: “Met alle respect voor Anderlecht, maar niet zoals Club Brugge”

Marc Coucke (KV Oostende)

Club Brugge slaagde er ook op paasmaandag niet in om de volle buit te pakken op bezoek bij Zulte Waregem. En dat terwijl Anderlecht en AA Gent beide met het kleinste verschil gingen winnen bij respectievelijk KV Oostende en Sporting Charleroi. Velen roepen dat Paars-Wit nú al kampioen is, maar Marc Coucke is het daar niet mee eens.

De voorzitter van KV Oostende ziet nog altijd drie titelkandidaten: Anderlecht, Club Brugge en AA Gent. “Geen enkele topclub is al echt opgestaan. Ik zie nog geen ploeg die zich profileert als kampioenenploeg”, oordeelt Coucke in Stadion. “Anderlecht pakte meer punten, maar hun voetbal is met alle respect nog niet zo goed als dat van Club Brugge vorig seizoen of AA Gent twee jaar geleden. Het zijn ook maar 6 punten en nog 7 matchen.”

“De eerste ploeg van die drie die een referentiematch speelt, gaat volgens mij doorgaan op dat elan. In één wedstrijd kan zo’n klik gemaakt worden en dan kan het heel snel gaan in de Play-Offs.”

Blauw-Zwart pakte tot dusver 2 op 9, maar ook daar heeft de president van de Kustboys een verklaring voor. “Het Belgisch voetbal zit in de lift. Heel veel clubs hebben een stap vooruit gezet. Ik denk dan aan Gent, Zulte Waregem en af en toe ook Oostende. Voor de G2 (Club en Anderlecht, nvdr), want we moeten niet spreken over de G5, zijn er in de Play-Offs geen eenvoudige wedstrijden meer.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws