Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-middenvelder werpt zich op als spits: “Vroeger ook al gedaan”

Simons - Claudemir - Immers - Vossen

Club Brugge verloor zondagavond met 2-1 van AA Gent en zag tot overmaat van ramp zowel Wesley Moraes als Jelle Vossen uitvallen. Met Abdoulay Diaby, Anthony Limbombe, Lior Refaelov en José Izquierdo al in de lappenmand wordt de blessurelast zo wel erg groot.

Michel Preud’homme probeerde in de Ghelamco Arena dan maar om Bjorn Engels op het uur uit te spelen als aanvaller. “Ik heb dat eerder nog al gedaan bij een achterstand, maar het is uiteraard niet mijn natuurlijke positie”, vertelt de centrale verdediger op de officiële site. “Ik heb wel enkele kansen gehad, maar jammer genoeg ging er geen enkele van binnen. Of ik door de blessures van de andere spitsen nog vaker in de aanval zal moeten spelen? We zien wel. Ik laat het op mij afkomen.”

Eén van de andere opties is de polyvalente Lex Immers, die geen nee zegt tegen een rol als aanvaller. “Het is niet leuk dat we weer spitsen verliezen, Wesley valt uit en Jelle krijgt een knietje in zijn rug. Ik denk dat Wesley wel gerecupereerd kan worden. Dat is slechts een wondje volgens mij, maar er zijn ook andere jongens die langzaam op de weg terug zijn, dus dat komt wel goed. Ik kan bovendien ook als diepe spits spelen, ik heb het vroeger ook al vaak gedaan bij ADO en Feyenoord. Naast mij hebben we nog genoeg spelers die in de spits kunnen spelen.”

De Nederlander speelde tegen de Buffalo’s een verdienstelijke wedstrijd, maar kopte een goeie kans op Lovre Kalinic. “Die ballen moeten erin en dat is het verschil met het echte topniveau. Grote ploegen maken dat soort kansen af. Als we dat de tweede helft deden, dan win je gewoon met 2-4. Dus ik denk dat we dat in de komende negen wedstrijden wel moeten gaan doen.” Immers blijft hoe dan ook zijn strijdvaardige zelf. “De titel is zeker nog een optie. We moeten een mentaliteit zoals de Duitsers hebben, het belletje pas neergooien als het echt gespeeld is. We zullen ervoor knokken tot het einde.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws