Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club-huurling is op een zijspoor beland en lijkt geen toekomst meer te hebben op Jan Breydel’

Jan Breydelstadion

Club Brugge staat voor een drukke transferzomer. Door het aangekondigde vertrek van enkele sterkhouders moet Blauw-Zwart immers op zoek naar geschikte vervangers. Daarnaast moet er een beslissing genomen worden over een resem huurspelers.

In de zomer van 2015 streek Bernie Ibini op Jan Breydel neer. Veel plezier beleefde de 24-jarige Australiër echter niet bij Club. Enkele weken na zijn komst viel de boezemvriend van Mathew Ryan op zomerstage in Garderen uit met een kuitbeenbreuk. Die hield hem anderhalf jaar aan de kant.

Ibini werd vervolgens uitgeleend aan zijn ex-ploeg Sydney FC. Ondanks een veelbelovende voorbereiding slaagt de flankaanvaller er niet in om een vaste stek af te dwingen in de Australische eerste klasse. Verder dan één basisplaats en maar liefst 19 invalbeurten geraakte hij niet.

De laatste weken zou Ibini zelfs minder en minder presteren. “We waren dan ook zeer verbaasd toen we hoorden dat hij van plan is om na zijn huurbeurt terug te keren naar Europa. Hij haalt met moeite de bank van Sydney en dat is met reden. Als hij in de A-League al geen dominante speler kan zijn, welke kans maakt hij dan op het halen van de wedstrijdselectie bij Club Brugge?”, klinkt het bij Outside 90.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws