Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans zien weer grinta en danken daarvoor twee spelers: “Beste man op het veld”

Club-fan juicht

Club Brugge heeft zijn eerste driepunter van deze Play-Offs beet. In de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende werd het 3-1 in het voordeel van Blauw-Zwart. Dimata, Vossen en Izquierdo (2x) namen de doelpunten voor hun rekening.

Michel Preud’homme had na de wanprestatie tegen Anderlecht aangekondigd dat hij enkel nog manschappen die écht willen spelen voor Club Brugge zou opstellen. De Luikenaar bracht oorspronkelijk 6 nieuwe namen tussen de lijnen, maar Refaelov viel in extremis uit tijdens de opwarming.

De Brugse coach zag zijn door elkaar geschudde elftal goed starten, maar bij de eerste kans voor KV Oostende was het meteen raak: Dimata kopte van dichtbij binnen. Club was even aangeslagen, maar zette de scheve situatie op één minuut tijd recht via Vossen en Izquierdo. In de tweede helft ging Blauw-Zwart door op zijn elan en kon het de score verder uitdiepen via opnieuw Izquierdo. Dutoit – ingevallen voor de geblesseerde Proto – zag er niet goed uit bij het tweede doelpunt van onze Colombiaan.

Twee smaakmakers

Club pakt zo een belangrijke driepunter en vindt opnieuw aansluiting met AA Gent, dat één punt meer telt. Het spel kon met momenten ongetwijfeld nog beter, maar de Brugse aanhang kon zich wel opnieuw verzoenen met de mentaliteit van de spelers.

Vooral de prestaties van Vossen en Rotariu vielen in de smaak. De Limburgse aanvaller werkte naar goede gewoonte erg hard en verdedigde tot in de 96ste minuut mee. Onze Roemeen had weliswaar net als Vossen kunnen scoren, maar toonde heel véél goede wil. Hij was erg bedrijvig en betrokken bij de twee eerste doelpunten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws